21.9 C
România
22 septembrie 2023
RAR anunta un nou model de carte de identitate a vehiculului
Social

RAR anunta un nou model de carte de identitate a vehiculului

Registrul Auto Roman (RAR) a anuntat ca va schimba modelul cartii de identitate a vehiculului cu o varianta imbunatatita, care va contine mai multe elemente tehnice care in prezent nu sunt specificate. Noua carte de identitate a vehiculului va fi o oglinda a certificatului de omologare european si va cuprinde inclusiv problema cea mai mare pe care o o au soferii la masina, respectiv tipul suspensiei.

Flaviu Campeanu, director tehnic in cadrul Registrului Auto Roman (RAR), apreciaza ca forma actuala a documentului este una „primitiva”.

„Vom schimba modelul cartii de identitate, sper in acest an. Noul model al cartii de identitate, dupa ce va trece prin furcile caudine ale tuturor ministerelor implicate si se va naste, va cuprinde toate datele de care aveti nevoie, va fi o oglinda a certificatului de omologare european, inclusiv problema cea mai mare pe care o aveti, respectiv tipul suspensiei. De asemenea, va atinge si celalalt subiect sensibil, cu masele si dimensiunile”, a declarat Campeanu la conferinta Mediafax talks About Transport&Logistics.

Cartea de identitate, document obligatoriu in Romania, care a fost adaptat ultima data in 1993, este „primitiv” si nu mai reflecta cerintele tehnice referitoare la vehicul, potrivit sursei citate.

Unul dintre neajunsurile documentului in forma actuala este ca nu prezinta norma de poluare in varianta Directivei europene, cu codificarea completa, iar noua varianta si va contine mai multe elemente tehnice care lipsesc in prezent si care incurca soferii la controalele in trafic din strainatate.

Noua cartea de identitate a vehiculului va conduce la disparitia a cel putin doua taxe, respectiv de inregistrare nationala pentru dealeri si de anulare a cartii de identitate, a aratat reprezentantul RAR.

„Cartile nu se vor schimba brusc, adica va veni un tsunami de carti si toata lumea sa vina sa le schimbe. Nu, exclus, ele se vor schimba treptat, la iesirea din viata normala a fiecarei carti in parte, la completarea totala a rubricilor de proprietar sau la distrugere, sau la pierdere. Pretul nu va fi diferit fata de cel prezent foarte mult, cred ca va fi chiar mai mic, pentru ca va avea alta dinamica si alta structura. Este un pas pe care noi vrem sa il facem catre toti posesorii de autovehicule sau utilizatorii de flote”, a mai spus reprezentantul RAR.

Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV) este documentul eliberat de RAR care atesta dreptul de proprietate asupra vehiculului si contine datele tehnice si de identificare ale acestuia.

Related posts

Cristian Cioaca a depus o cerere de revizuire a dosarului Elodia

Lucy Ionesco

DOSARUL TRANSFERURILOR: Condamnari definitive, cu executare, pentru cei opt inculpati

Bogdan

Academia de Politie a „pierdut” trei lucrari de doctorat. MAI: Corpul de Control a descoperit ca s-au luat unele decizii pur formale privind verificarea existentei plagiatului

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult