RAR nu mai elibereaza carti de identitate pentru masinile Volkswagen cu norma de poluare Euro 5
Economie

RAR nu mai elibereaza carti de identitate pentru masinile Volkswagen cu norma de poluare Euro 5

RAR a sistat eliberarea cartilor de identitate pentru autovehiculele Volkswagen. Surse de pe piata auto, citate de televiziunile de stiri, transmit ca Registrul Auto Roman (RAR) a sistat eliberarea de carti de identitate pentru masinile Volkswagen cu norma de poluare Euro 5, potrivit unor surse din piata auto. Ministerul Transporturilor si Ministerul Mediului au inceput discutiile despre masurile care ar trebui luate in cazul Volkswagen.

Astfel, cei care au cumparat astfel de automobile ar putea fi nevoiti sa mai astepte pana ce autoritatile vor lua o decizie.

Estimarile arata ca in Romania au fost inmatriculate peste 130.000 de automobile Volkswagen cu motorizare Euro 5, echipate cu softul de manipulare a testelor de emisii, asta fara sa fie luate in calcul si celelalte automobile ale marcilor Seat, Skoda si Audi.

Oficialii RAR au precizat că este vorba de circa 100 de maşini noi, diesel, Euro 5, marca Volkswagen. „Ele vor rămâne blocate câteva zile în sistemul electronic, până se lămureşte situaţia. Cei care vin cu maşini uzate, din afara ţării, nu vor avea probleme”, au precizat oficialii RAR. În ceea ce priveşte soarta automobilelor deja înmatriculate, va avea loc o întâlnire între reprezentanţii a două ministere (Transporturi şi Mediu) cu cei de la RAR pentru a fi puse cap la cap informaţiile strânse până acum şi pentru a fi gândit un plan de acţiune.

Articole asemănătoare

Viitorii şefi ai Băncii Naţionale sunt audiaţi astăzi în Parlament.

Teodora Badescu

Ce beneficii îți aduce utilizarea softurilor pentru gestionarea pontajului și a salarizării?

Ioana Badulescu

Conducerea Erste Bank: Poate ca Brexitul va avea si un beneficiu, poate ca locuitorii din Europa Centrala si de Est se vor intoarce in tarile din care provin

Ioana Badulescu