Rares Bogdan, candidat PNL pentru alegerile europarlamentare, sustine realizarea unei aliante, pe modelul Conventiei Democrate sau Aliantei DA
Politica

Rares Bogdan, candidat PNL pentru alegerile europarlamentare, sustine realizarea unei aliante, pe modelul Conventiei Democrate sau Aliantei DA

Realizatorul tv Rares Bogdan, primul nominalizat pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare, a declarat, vineri, ca sustine realizarea unei aliante, pe modelul Conventiei Democrate sau Aliantei DA, intre partidele din Opozitie dupa scrutinul din luna mai.

„In aceasta campanie nu voi aduce niciun atac colegilor din Opozitie. Nici celor din Partidul Miscarea Populara (PMP), nici celor din USR-PLUS si nici celor din DEMOS, pentru ca eu cred ca, dupa alegerile europarlamentare, singura sansa a acestei tari este sa vedem un nou model Alianta DA sau Conventia Democrata, in care PNL, care va obtine un scor de minim 10 procente peste urmatorul clasat din zona de opozitie, sa aiba un prim cuvant, dar sa reuseasca o unitate a Opozitiei care sa-l duca pe presedintele Romaniei la Palatul Cotroceni pentru al doilea mandat inca din primul tur si care sa asigure castigarea alegerilor locale in toate orasele Romaniei, in toate municipiile si in aproape toate comunele acestei tari”, a spus Rares Bogdan.

El a mentionat insa ca exclude o alianta cu Pro Romania si cu UDMR, fiind convins ca cei din USR-PLUS vor fi de acord sa-l sustina pe presedintele Klaus Iohannis pentru un nou mandat la Cotroceni.

„Nu vad o alianta cu partidul lui Victor Ponta. Dansii pot sa sustina un guvern PNL, cu premier dat de PNL, in Parlament. Nimeni nu-i poate opri, pentru ca sunt mai proeuropeni decat PSD, asta indiscutabil, dar alianta cu acestia, nu. Alianta doar cu USR-PLUS si PMP, daca acestia vor reusi sa se mentina si sa intre in Parlamentul European. Si mai cred ceva, ca Dacian Ciolos e un om rezonabil care nu uita anumite lucruri si care in momentul in care presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, isi va anunta candidatura la al doilea mandat il va sustine, pentru ca, in cazul in care USR-PLUS nu va avea candidat la prezidentiale, presedintele Romaniei va castiga din primul tur alegerile, scutind niste costuri electorale. Iar alegerile acestea (europarlamentare, n.r.) vor arata ca prima forta a Opozitiei este Partidul National Liberal. Peste 10 saptamani se va dovedi ca PNL este singurul partid care va avea un scor de peste 25%, in timp ce USR-PLUS va avea intre 15 si 17 procente, pentru ca nu ai cum sa te bati cu un partid care are 13.000 de consilieri, 1.100 de primari, aproape 100 de parlamentari, europarlamentari, organizatii in fiecare catun si in fiecare oras din Romania”, a mai spus Rares Bogdan.

Realizatorul tv Rares Bogdan deschide lista candidatilor PNL la alegerile europarlamentare din 26 mai, lista valida joi de catre liberali. El s-a aflat vineri in Valcea, alaturi de europarlamentarul Daniel Buda, pentru a participa impreuna cu liberalii valceni la strangerea de semnaturi in municipiile Ramnicu Valcea si Dragasani.

Articole asemănătoare

PSD nu va vota pentru numirea lui MRU la SIE, anunta Rovana Plumb

Lucy Ionesco

Victor Ponta a fost audiat in doua dosare, a anuntat Kovesi

Ioana Badulescu

Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, considera ca Romania indeplineste conditiile pentru a adera la Spatiul Schengen

Delia Ion