STELIAN TANASE TVR
Social

Rares Bogdan l-a sunat pe Stelian Tanase si i l-a dat la telefon pe Gabriel Oprea. DEZVALUIRI DIN TVR

Directorul general al TVR, Stelian Tanase, ar fi fost sunat de jurnalistul Rares Bogdan, dar si de alti intermediari, pentru a-i atrage atentia asupra unor stiri negative la adresa ministrului Administratiei si Internelor, Gabriel Oprea. Dezvaluirile facute de Stelian Tanase vin la doar cateva ore inainte ca Parlamentul sa voteze demiterea conducerii TVR, dupa ce a dat vot negativ pe raportul de activitate al televiziunii. In consecinta, Stelian Tanase a declarat, in emisiunea „Vorbeste Liber”, ca Gabriel Oprea i-a dat trei telefoane prin care i-a cerut socoteala privind stirile difuzate de TVR.

Reamintim, săptămâna trecută, (fără respectarea prevederilor regulamentelor parlamentare) s-a convocat o şedinţă a comisiilor de cultură ale celor două Camere, unde s-a dat vot negativ pe raportul de activitate pe 2014 al TVR, iar miercuri, plenul comun al Parlamentului urmează să confirme votul din comisii, caz în care CA al TVR este demis de drept.

Stelian Tanase se asteapta sa fie demis de la conducerea TVR

Prima dată m-a sunat Rareş Bogdan de la Realitatea TV, care mi-a spus că dl Oprea vrea să îmi zică ceva şi l-a dat la telefon (…) După încă o zi, un membru al CA care ţine de UNPR mi-a spus că generalul vrea să vorbească cu mine şi l-a sunat. (…) A treia zi, la fel, tot cineva din CA a fost intermediar”, a spus Stelian Tanase in emisiunea de la TVR1.

Stelian Tanase a mai dezvaluit că l-a invitat pe Gabriel Oprea să îşi susţină poziţia fie in emisiunea „Vorbeşte liber”, fie la telejurnal. Stelian Tanase a explicat ca Oprea a fost de acord in cele din urma sa vorbeasca la TVR, desi pe cu totul alta tema, insa pana la urma nu a mai venit.

Stelian Tanase sustine ca Oprea a pus la cale sa-l „execute”, dupa ce a discutat cu cei doi sefi de la PSD, Liviu Dragnea şi Viorel Ponta.

„El mi-a spus că vine după ce se întoarce de la Bruxelles, dar că nu vrea să discute despre chestiunea cu doctoratul ci despre ce a făcut la Bruxelles, despre criza refugiaţilor. Am fost de acord. Dar nu a venit. Am informaţii că s-a dus şi a discutat cu cei doi şefi de la PSD, Liviu Dragnea şi Viorel Ponta ca să fiu executat. Şi s-a rezolvat a doua zi, adică miercurea trecută”, a mai spus Stelian Tănase.

Rares Bogdan: Da, l-am avertizat pe Oprescu. Ii dadeam informatii in fiecare editie Jocuri de Putere

Stelian Tănase a menţionat că votul din parlament se datorează unei stări de tensiune mai vechi el nefiind agreat de PSD şi premierul Ponta, „cu care am avut schimburi de replici, eu răspunzând la atacuri pe blog sau interviuri” (în primăvară, două tentative de debarcare au fost dejucate de PNL şi UDMR care nu au asigurat cvorumul de şedinţă, dar, acum, în urma reorganizării componenţei comisiilor, PSD şi aliaţii săi a reuşit să facă cvorumul, decisivă fiind prezenţa lui Varujan Vosganian, care de curând a trecut la ALDE – n.a.), şi a dezvăluit care este motivul „pentru care acum, dintr-o dată, s-a decis decapitarea”.

„Scandalul care este acum la TVR vine de la domnul Oprea. Cauza imediată este conflictul cu generalul Oprea. Într-o zi m-a sunat să-mi spună că seara la ştiri s-a dat un material despre plagiatul lui. Mi-a spus că numai televiziunea de stat îl atacă pe el. Era foarte infierbântat, foarte opărit pe subiectul despre care v-am spus. Eu i-am spus că nu pot să scot materiale, că nu am un control editorial. I-am spus că dacă eu dau telefon la stiri şi spun să nu se mai dea material cu acest subiect, mâine suntem amândoi pe prima pagină”. Şeful TVR a afirmat că timp de 3 zile a fost sunat de Gabriel Oprea, dar că de fiecare dată, Oprea nu a sunat direct, ci au existat intermediari, inclusiv prin Rares Bogdan.

Iohannis, ofiter acoperit? Nistorescu: Dupa cum insista pe demisia caprarului, se vad originile de colonel

Stelian Tănase a mai arătat că a căzut în dizgraţia premierului Victor Ponta după o emisiune „Vorbeşte liber”, când moderatorul, Sorin Avram a făcut următoarea afirmaţie pe post, „de multe ori proprii consilieri îţi fac mai mult rău decât duşmanii”.

Tănase a afirmat că au existat presiuni politice pentru ca Avram să fie scos din grila de programe şi că de la început soluţia aducerii lui Avram nu a fost agreată. „Îmi trebuia cineva cu o figură mai puţin cunoscută, neagăţată politic şi care a lucrat pentru BBC. Când v-am introdus în grilă, am fost sfătuit de nişte domni – Ilie Sârbu, dl Dragnea, dl Bogdan Teodorescu – să nu vă introduc. S-au făcut multe presiuni. Ponta nu rezistă să-l critici în cariera sa”, a spus Tănase. Încă şeful TVR a mai făcut o precizare. „Ştiu că Victor Ponta a vizitat postul public de televiziune din Spania şi a văzut ce şi cum se lucrează. Am crezut că a învăţat ceva din experianţa spaniolilor şi că va propune să se aplice şi în cazul TVR. De exemplu cei de la televiziunea publică din Spania nu plătesc TVA. Pe noi TVA ne-a ruinat. S-a aplicat din 2005 sau 2006 şi începând cu anul 2007, TVR a intrat în pierderi şi în spirala datoriilor din cauza TVA-ului. Din păcate domnul Ponta nu a fost interesat de ce a văzut la Madrid, ci doar de plecarea lui Tănase”.

Moderatorul Sorin Avram l-a întrebat pe Stelian Tănase dacă există vreo şansă în plenul de miercuri ca să nu se voteze raportul de respungere al Comisiilor de cultură. „Niciuna, PSD şi aliaţii au majoritate. Totuşi eu mă aşteptam ca raportul Comisiilor de cultură să conţină explicaţii, o motivare a respingerii raportului de activitate al TVR pe 2014. Toată lumea ştie, noi nu am mai făcut datorii”, a spus Tănase.

Întrebat dacă va aştepta votul de plen de miercuri sau va demisiona înainte, Stelian Tănase a fost categoric: „nu demisionez, este o noare să mă dea afară PSD”. Tănase a spus că şi cine va veni după el se va lovi de toate problemele de care s-a lovit el când a preluat conducerea TVR şi că un director al TVR nu poate scoate postul public la liman, fără sprijin de la guvern, din cauza datoriilor istorice.

Stiri pe aceeasi tema

Mircea Basescu era mana in mana cu procurorii care au organizat asa-zis-ul flagrant

Cristiana Petrariu Bota

LOTERIA BONURILOR FISCALE. Pe 20 noiembrie are loc extragerea bonurilor fiscale castigatoare emise intre 1 si 31 octombrie

Delia Ion

Ministerul Sanatatii a anuntat rezultatul testelor in cazul stewardesei care a aterizat la Cluj cu suspiciune de coronavirus

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult