Politica

Raspunsul lui Dragnea si Tariceanu la avertismentul transmis de Comisia Europeana: Este prost informata!

Presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea şi presedintele Senatului Calin Popescu Tăriceanu au reactionat după avertismentul transmis de Comisia Europeană, afirmand intr-o scrisoare de raspuns ca institutia a fost incorect informata.

După avertismentul fără echivoc primit, miercuri, de la Comisia Europeană, în legătură cu modificările aduse legilor justiţiei, Dragnea şi Tăriceanu au transmis spre Bruxelles o scrisoare de răspuns, în calitate de preşedinţi ai Parlamentului, în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de „modul incorect în care a fost informată Comisia Europeană”.

„… vă facem cunoscut faptul că, dezbaterea privind acest subiect a început cu mult înainte ca legile în cauză să fie discutate şi adoptate în Parlament. Dialogul a fost coordonat, într-o primă fază de către Guvernul României, prin Ministerul Justiţiei, cu participarea şi consultarea tuturor organizaţiilor relevante: Consiliul Superior al Magistraturii, asociaţiile judecătorilor, procurorilor şi avocaţilor, reprezentaţii societăţii civile şi ai mediului academic. În acest cadru, toţi cei preocupaţi de reforma justiţiei au avut ocazia de a formula amendamente şi observaţii de care s-a ţinut seama în procesul de legiferare”, se arată în scrisoarea comună a lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Reacţia celor doi lideri de la Bucureşti continuă prin sublinierea faptului că reprezentanţii Comisiei Europene s-au grăbit să reacţioneze înainte ca judecătorii Curţii Constituţionale să se pronunţe pe modificările aduse legilor justiţiei.

Iti recomandam si: Comisia Europeana avertizeaza Parlamentul Romaniei cu privire la legile justitiei si cere regandirea intregului proces 

Romania se poate astepta la sanctiuni de la Comisia Europeana, avertizeaza politologul Cristian Pirvulescu

Related posts

Robert Turcescu: Clotilde, asta cu „300 pentru Parlament” e de la Basescu citire

Bogdan

CRIN ANTONESCU: Daca ajung presedinte, Ponta nu va mai face parte din Guvern!

Bogdan

AUR a anuntat care este propunerea pentru functia de premier

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult