Procedura de demitere a presedintelui american Donald Trump, dezbatuta in Camera Reprezentantilor
Externe

Razboiul taxelor SUA – UE se inteteste. Trump avertizeaza Organizatia Mondiala a Comertului: A tratat Statele Unite foarte rau si sper ca isi va schimba comportamentul

Preşedintele american Donald Trump întețește ”războiul taxelor” cu Europa. Liderul de la Casa Albă a avertizat, azi, Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) că SUA vor reacționa, dacă nu vor fi tratate corect. Atenționarea vine la doar câteva ore după ce Uniunea Europeană a comunicat că taxele auto impuse de americani vor afecta propria lor industrie şi vor duce la contramăsuri.

„OMC a tratat Statele Unite foarte rău şi sper că îşi va schimba comportamentul”, a declarat Trump în timpul unui discurs ținut alături de prim-ministrul olandez, Mark Rutte, la Casa Albă.

Statele Unite „au parte de un dezavantaj comercial major. Nu plănuim nimic acum, dar, dacă nu ne vor trata corespunzător, vom face ceva”, a afirmat Trump, fără să ofere detalii.

Comentariile sale vin după ce site-ul de ştiri Axios a informat că administraţia Trump a redactat un proiect de lege care i-ar permite președintelui american să crească taxele după cum doreşte şi să negocieze taxe speciale pentru fiecare ţară în parte, două elemente care încalcă regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

La scurt timp, secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că Trump se concentrează pe rezolvarea problemelor de pe piaţa de schimb globală, și nu să iasă dintr-o organizaţie care a fost o bază a sistemului de schimb global de după război.

Totuși, „China şi alte ţări au folosit Organizaţia Mondială a Comerţului în avantajul lor”, a mai afirmat Sanders.

De menționat și că, în timpul aceleiași întâlnirii cu prim-ministrul olandez, Mark Rutte, Trump a precizat că administraţia lui se va întâlni cu oficiali UE pentru a încerca să „rezolve ceva” în privinţa pieţei de schimb.

SUA au impus tarife pentru importurile europene de oţel şi aluminiu şi ar putea impune taxe vamale de 20% şi pentru automobile şi piesele de automobile. Uniunea Europeană a avertizat ieri că bunuri americane în valoare de până la 294 de miliarde de dolari vor fi taxate într-o serie de contramăsuri dacă preşedintele american Donald Trump va impune taxe vamale pentru importurile de autoturisme.

Stiri pe aceeasi tema

Cutremur de 8.5 pe Richter in Japonia, nu exista pericol de tsunami

Cristiana Petrariu Bota

UE lanseaza procedura de infringement impotriva Marii Britanii pentru incalcarea acordului Brexit si a dreptului international

Cristiana Petrariu Bota

Atentat cu bomba in Turcia, in provincia Mardin. Cel putin patru morti

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult