6.7 C
România
24 octombrie 2021
Procedura de demitere a presedintelui american Donald Trump, dezbatuta in Camera Reprezentantilor
Externe

Razboiul taxelor SUA – UE se inteteste. Trump avertizeaza Organizatia Mondiala a Comertului: A tratat Statele Unite foarte rau si sper ca isi va schimba comportamentul

Preşedintele american Donald Trump întețește ”războiul taxelor” cu Europa. Liderul de la Casa Albă a avertizat, azi, Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) că SUA vor reacționa, dacă nu vor fi tratate corect. Atenționarea vine la doar câteva ore după ce Uniunea Europeană a comunicat că taxele auto impuse de americani vor afecta propria lor industrie şi vor duce la contramăsuri.

„OMC a tratat Statele Unite foarte rău şi sper că îşi va schimba comportamentul”, a declarat Trump în timpul unui discurs ținut alături de prim-ministrul olandez, Mark Rutte, la Casa Albă.

Statele Unite „au parte de un dezavantaj comercial major. Nu plănuim nimic acum, dar, dacă nu ne vor trata corespunzător, vom face ceva”, a afirmat Trump, fără să ofere detalii.

Comentariile sale vin după ce site-ul de ştiri Axios a informat că administraţia Trump a redactat un proiect de lege care i-ar permite președintelui american să crească taxele după cum doreşte şi să negocieze taxe speciale pentru fiecare ţară în parte, două elemente care încalcă regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

La scurt timp, secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că Trump se concentrează pe rezolvarea problemelor de pe piaţa de schimb globală, și nu să iasă dintr-o organizaţie care a fost o bază a sistemului de schimb global de după război.

Totuși, „China şi alte ţări au folosit Organizaţia Mondială a Comerţului în avantajul lor”, a mai afirmat Sanders.

De menționat și că, în timpul aceleiași întâlnirii cu prim-ministrul olandez, Mark Rutte, Trump a precizat că administraţia lui se va întâlni cu oficiali UE pentru a încerca să „rezolve ceva” în privinţa pieţei de schimb.

SUA au impus tarife pentru importurile europene de oţel şi aluminiu şi ar putea impune taxe vamale de 20% şi pentru automobile şi piesele de automobile. Uniunea Europeană a avertizat ieri că bunuri americane în valoare de până la 294 de miliarde de dolari vor fi taxate într-o serie de contramăsuri dacă preşedintele american Donald Trump va impune taxe vamale pentru importurile de autoturisme.

Stiri pe aceeasi tema

Atentionare de calatorie in Spania din cauza unei greve a personalului Ryanair

Cristiana Petrariu Bota

Cercetatorii de la Universitatea din Hong Kong, despre primul caz de reinfectare cu noul coronavirus: Virusul este „in mod clar diferit”, nu este o reaparitie. Ce spune OMS

Cristiana Petrariu Bota

Nicolas Sarkozy publică un neaşteptat volum de amintiri politice – „Passions”

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult