-1.1 C
România
7 decembrie 2023
Mega Moschee in Bucuresti
Social

Razvan Sava a respins cererea PMP de a organiza un protest impotriva certificatului de urbanism pentru moschee

Primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, a respins cererea PMP de a organiza un protest impotriva certificatului de urbanism pentru mega-moscheea care urmeaza a fi construita in Bucuresti. Anuntul a fost facut de Eugen Tomac pe pagina sa de socializare.

„Primarul general interimar al Capitalei a respins cererea PMP de organizare a unui protest împotriva deciziei Primăriei Sectorului 1 de a elibera certificatul de urbanism pentru construirea unei Mega-Moschei la Bucureşti.

Dar nu ne oprim aici. Protestul nu va mai avea loc, dar continuăm campania de consultare a cetățenilor cu privire oportunitatea acestui proiect”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

Amintim ca Primaria sectorului 1 a eliberat, luni, certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din Romania intentioneaza sa o construiasca pe Bulevardul Expozitiei, la numele 22-30. Primaria Sectorului 1 spune ca amplasamentul pe care urmeaza sa fie construita moscheea se afla in zona CB5, care este situata in afara perimetrului central si care grupeaza functiuni complexe de infrastructura municipala si supramunicipala, iar pentru autorizarea constructiei este necesara obtinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care intra in competenta exclusiva a Primariei Municipiului Bucuresti.

“Prin certificatul de urbanism, Primaria Sectorului 1 i-a comunicat Muftiatului Cultului Musulman din Romania ca urmatoarea etapa este obtinerea avizului de oportunitate al arhitectului sef al Primariei Capitalei, in scopul intocmirii Planului Urbanistic Zonal si aprobarii sale de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB)”, precizeaza primaria intr-un comunicat.

Planul Urbanistic Zonal va fi supus dezbaterii publice, aceasta raspunderere fiind a Primariei Generale.

„Numai dupa ce municipalitatea va aproba Planul Urbanistic Zonal, beneficiarul constructiei va putea solicita Primariei Sectorului 1 eliberarea unei autorizatii de construire”, se mai arata in comunicatul de presa.

Potrivit Mufiatului Cultului Musulman, moscheea din Bucuresti va avea o capacitate de aproximativ 1000 de persoane si va avea ca anexe un loc pentru spalarea rituala dinaintea slujbei, casa parohiala, biblioteca si un centru de asistenta sociala. Proiectul acestor cladiri va fi avizat de Secretariatul de Stat pentru Culte iar documentatia de urbanism si de arhitectura, realizata de firme romanesti. Ca linie arhitectonica va semana cu Moscheea din Constanta.

Related posts

170 de la nasterea lui Mihai Eminescu si Ziua Culturii Nationale. Flacara culturii, aprinsa in toata tara prin actiuni organizate simultan

Lucy Ionesco

Expertiza antropologica arata ca oasele ridicate din curtea lui Gheorghe Dinca apartin unei fete de 12-17 ani

Ioana Badulescu

Oficial, Romania este in stare de urgenta! Ce masuri vor fi aplicate potrivit decretului semnat de presedintele Klaus Iohannis

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult