Razvan Sava, despre redeschiderea stadionului Arena Nationala: Confirm ancheta lui Tolontan. Ne indepartam de obiectiv in fiecare zi

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 27, 2016 12:58

Razvan Sava, despre redeschiderea stadionului Arena Nationala: Confirm ancheta lui Tolontan. Ne indepartam de obiectiv in fiecare zi

Primarul interimar al Primariei Capitalei, Razvan Sava, sustine pe pagina sa de Facebook ca poate confirma ancheta jurnalistului Catalin Tolontan in dosarul redeschiderii stadionului Arena Nationala si sustine ca de doua saptamani incearca sa gaseasca o solutie pentru a redeschide Arena Nationala, insa ca in fiecare zi constata ca se indeparteaza de obiectiv. 

Totodata, Razvan Sava publica si documente care reprezinta autorizatii emise de Primaria Sectorului 2 pentru construirea Arenei Nationale. Mai jos redam textul integral al edilului interimar al Capitalei, precum si documentele publicate.

De două săptămâni încerc să găsim o soluție pentru a redeschide Arena Națională fotbalului și evenimentelor culturale. În fiecare zi constat că ne îndepărtăm de obiectiv, adică de identificarea unei soluții pentru redeschiderea Arenei Naționale și descopăr nereguli, tot felul de documente care se bat cap în cap.

Am spus public faptul că la început, stadionul nu era prevăzut cu un acoperiș pe toata suprafața sa. Din această cauză am ajuns și în blocajul privind autorizarea de către ISU-eliberarea autorizației de securitate la incendiu.

Confirm ancheta domnului Tolontan: am găsit în dosarele primăriei Capitalei două autorizații emise de Primăria sector 2, cu același număr și aceeași dată, dar cu conținut diferit. Primăria Capitalei va continua demersurile pentru autorizarea stadionului. Noi nu putem emite autorizația de securitate la incendiu. Am luat legătura și cu IGSU și Ministerul Dezvoltării pentru a vedea cum se poate rezolva această situație.

Agrementarea membranei din care este realizat acoperișul se face prin normativ-dacă este cazul-de către MDRAP. Acest lucru nu este de competența PMB.

Într-adevăr, dacă stadionul se construia cu respectarea tuturor legilor în vigoare, azi nu ajungeam în această situație. Bucureștenii pot vedea acum ce a însemnat fosta administrație Oprescu. Gunoiul a fost ascuns sub preș ani de zile, cetățenii au fost păcăliți și foarte mulți bani au fost cheltuiți iresponsabil“, scrie Razvan Sava.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.