Razvan Sava
Politica

Razvan Sava este noul primar interimar al Capitalei

Razvan Sava (PNL) este noul primar general interimar al Capitalei. El a fost ales in aceasta functie, miercuri, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) cu 34 de voturi „pentru” si 11 „impotriva” din totalul celor 45 de consilieri generali prezenti.

Razvan Sava a fost ales mai intai in functia de viceprimar, iar mai apoi a fost propus sa preia functia de primar general interimar. Sava, propunerea PNL, a fost singurul candidat, dupa ce Dan Darabont (PSD), viceprimar in functie, nu a fost propus dar nici nu a dorit acest post.

Fostul primar interimar Stefanel Dan Marin, demis ieri de consilierii generali ai Capitalei, a declarat ca acuzatiile aduse de PNL si PSD sunt false.

„Dupa ce am vizualizat inregistrarea cu sedinta de ieri, am ramas uimit acuzatiile ce mi se aduc referitor la RADET. S-a spus ca nu am facut demersurile pe langa Guvern pentru a rezolva criza gazului, care nu este produsa de aici, ci din Estul Europei”, a spus Stefanel Marin.

La randul sau, viceprimarul Dan Darabont a afirmat ca PSD va face o opozitie constructiva pentru a rezolva problemele Bucurestiului pentru a termina „cu fruntea sus acest mandat” si a subliniat ca social-democratii nu intra in acest joc politic.

„PNL in sfarsit isi asuma responsabilitatea de a avea un cuvant de spus, tinand cont ca reprezinta majoritatea din Consiliul General. Fiindca ieri s-a spus ca fara PSD nu se poate face majoritate, votul de azi infirma acest lucru. Din cei 47 de consilieri prezenti, 24 sunt ai PNL. Fara PNL nu poate fi ales niciun interimar. Doriti sa avem in continuare o criza politica, circ haos? PSD va face o opozitie constructiva pentru a rezolva problemele Bucurestiului, ca sa terminam cu fruntea sus acest mandat. Ca atare, noi nu facem acest joc politic. Consilierii PSD se vor exprima prin vot ca opozitie fata de propunerea de azi”, a declarat Darabont.

Cine este Razvan Sava

De meserie inginer energetician, Sava a absolvit Facultatea de Energetica – Universitatea Politehnica Bucuresti in 1995, dupa care a lucrat in mediul privat. Acesta are 46 ani.

Razvan Sava este in Consiliul General al Municipiului Bucuresti din 2012 si presedintele Comisiei pentru Utilitati Publice, din cadrul PMB.

Cariera:
-2008-2012 – manager ICT Totall Term
– 2004-2008 manager ICT Tehno;
– in 2001-2004 – director Protehnic Grup
– 1997-2001 director regional Romstal Imex
– 1996- 1997 – consultant tehnic Ascomi Trade Company;
– 1995-1996 – inginer proiectare Tubal;

Avere:
– un teren de 480 mp in orasul Pantelimon, cumparat in 2007 impreuna cu sotia;
– un apartament de 140 mp in Bucuresti, sector, 1 cumparat in 2010 impreuna cu sotia;
– un autoturism Jaguar cumparat in 2006;
– credite la banca in valoare de 190.000 de euro, luate in 2007 si 2010;
– in 2014 a avut un venit provenit din indemnizatia de consilier – 11.913 lei an;
– sotia, consilier/sef departament la CNVM (Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare)are un venit de 273.465 lei/an;

Interese:
– este asociat la firma ICT Tehno-Term si ICT Com-Term;
– este vicepresedintele filiala PNL sector 6.

Stefanel Dan Marin le-a multumit, in sedinta CGMB de miercuri, celor care l-au sprijinit si a acuzat ca anumite persoane au vrut sa isi protejeze interesele, din acest motiv fiind inlaturat.

„Le multumesc celor care m-au sprijinit in cele 70 de zile si au venit cu proiecte concrete pentru Bucuresti. Tin sa nu le multumesc celor care au venit la mine si au vrut sa isi protejeze anumite interese. Nu am participat la sedinta de ieri din respect pentru d-voastra, ca sa nu influentez o decizie politica luata acum o saptamana. Inainte de a vota este bine sa va ganditi cum veti sprijini administratia, fiindca daca veti proceda ca acum 70 de zile, sa aruncati cartoful fiebinte de la unul la altul, nu este bine. Si acum cartoful este caldut”, a spus acesta.

Fostul primar interimar spune ca acuzatiile aduse de PNL si PSD sunt false.

„Dupa ce am vizualizat inregistrarea cu sedinta de ieri, am ramas uimit acuzatiile ce mi se aduc referitor la RADET. S-a spus ca nu am facut demersurile pe langa Guvern pentru a rezolva criza gazului, care nu este produsa de aici, ci din Estul Europei. Am ajuns sa fac poteca catre Ministerul Energiei. Aceasta criza a fost creata artificial pentru a face un joc politic. Din seara asta RADET va functiona perfect, ELCEN nu va mai spune ca nu are gaz, nu vor mai fi avarii in retea, doar ca s-a schimbat conducerea primariei. Este un joc politic care v-a iesit”, a mai declarat acesta.

Related posts

Mesajul lui Klaus Iohannis cu prilejul zilei de comemorare a victimelor comunismului si fascismului

Lucy Ionesco

Referendum pentru justitie pe 26 mai, in ziua alegerilor europarlamentare

Lucy Ionesco

Florin Citu, PNL: Nu poti sa apari cu salariul minim pentru cei cu studii superioare, mi se pare o prostie

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult