RCA-2016
Economie

RCA 2015: Cinci firme de asigurari vor modifica tarifele pentru politele RCA

RCA 2015: Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a prelungit pana la sfarsitul lunii februarie 2015 termenul pana la care societatile de asigurari pot revizui si retransmite notificarile privind tarifele de prima RCA. ASF este institutia care autorizeaza, supravegheaza si controleaza entitatile care activeaza pe piata financiara non-bancara din Romania.

RCA 2015: Din cele 10 societati  autorizate sa practice asigurari RCA un număr de 5 societati (City Insurance, Euroins, Astra, Generalli si Alliantz ) – cu o cotă de piata de 52,6% – au transmis deja Autoritatii aceste notificari. Modificarile au vizat în mare parte reducerea ncarcarii pentru tineri, urmarindu-se atingerea unui nivel similar practicii europene, care arata utilizarea unor prime de asigurare pentru tineri de pana la de 2,2 ori mai mari decat categoria majoritara, comparativ cu un nivel de 5 ori mai mare constatat anterior.

Te-ar putea interesa si: PRETURI RCA 2015. In ce orase sunt cele mai mari preturi la RCA

RCA 2015: In Romania, dintr-un numar total de 3.111.451 de polite RCA pentru persoane fizice, in vigoare la 31 decembrie 2014, 47.987 de polite sunt aferente tinerilor sub 25 de ani (1,54%). In prezent, un sofer cu varsta sub 25 de ani plateste chiar şi de trei ori mai mult decat un sofer de peste 40 ani si este nevoit sa platească pentru o polita chiar si o mie de euro pe an, polite catalogate drept discriminatorii atat de premierul Victor Ponta, cat si de ministrul Finantelor, Darius Valcov.

Stiri pe aceeasi tema

NOUA LEGE A SALARIZARII 2016. Indemnizatiile parlamentarilor, majorate de Guvern cu aproape 50%

Cristiana Petrariu Bota

FNGCIMM simplifica procesul de garantare prin digitalizarea etapelor de evaluare

Ioana Badulescu

Lista ANAF a persoanelor cu datorii la stat, publicata luni

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult