RCA-2016
Social

RCA cu noi reguli! ASF propune plata RCA in rate si despagubiri direct de la companie

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) vine cu reguli noi pentru asigurarile RCA. Printre acestea se numara plata RCA in rate, prelungirea automata a politei la expirarea perioadei de un an si posibilitatea de a primi despagubirea direct de la propria companie de asigurari, nu de la cea a soferului vinovat. Noua lege a RCA propusa de ASF ar urma sa fie aprobata de Parlament.

Propunerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind proiectul de Lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule a fost înaintată, joi, comisiilor de buget-finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor, precum şi Ministerului Finanţelor Publice, potrivit comunicarii ASF.

Proiectul de lege propus are în vedere reglementarea contractului de asigurare RCA pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie, în baza căruia sunt stabilite condiţiile generale şi particulare ale acoperirii unei asigurări RCA.

Iti recomandam: Soferi, atentie! ANAF va poate opri in trafic si amenda, potrivit noului Cod Rutier

7 din 10 soferi sunt dependenti de telefon la volan. Cei mai multi trimit mesaje si stau pe Facebook

Proiectul reglementează persoanele care au obligaţia să încheie contracte RCA şi excepţiile de la această obligaţie, limitele teritoriale de acoperire, limitele de răspundere, riscurile acoperite şi excluderile, elemente privind stabilirea şi plata despăgubirilor, facilităţile şi penalizările aplicabile asiguraţilor şi asiguratorilor, organizarea şi funcţionarea Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule din România ca fond naţional de protecţie.

Proiectul a fost elaborat în urma consultărilor cu Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR, Confederaţia Patronală din Industria Română (CONPIROM), FEDRA, Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI).

O dată cu proiectul de act normativ au fost transmise şi propunerile discutate în cadrul grupului de lucru dedicat, dar care nu au fost încorporate în document, însoţite de comentariile şi observaţiile ASF, precizează instituţia.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Daca vrei sa ne scrii, foloseste adresa hotweek.ro@gmail.com.

Stiri pe aceeasi tema

Nastem si noi azi?! E vocea medicului roman, care se aude de zeci de ani in maternitatile din Romania

Ioana Badulescu

LOTO JOKER 19 FEBRUARIE 2017 LIVE ONLINE. JOKER, NOROC si 6 DIN 49 premii mari la extragerea de duminica

Delia Ion

Patriarhul Daniel le cere romanilor din Diaspora sa mearga la bisericile romanesti

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult