COMISIA EUROPEANA
Breaking News Externe

Reactia Comisiei Europene la propunerea lui Teodorovici privind limitarea fortei de munca in UE

Comisia Europeana a reactionat, referitor la propunerea ministrului roman al Finantelor, Eugen Teodorovici, cu privire la limitarea fortei de munca in statele UE. CE precizeaza ca liberul acces este un drept fundamental, iar Comisia a militat tot timpul pentru crearea unei piete interne mai echitabile.

Libera circulatie a angajatilor este un drept fundamental in UE, unul dintre pilonii pietei interne prevazut in tratate si, conform studiilor, dreptul de care europenii se bucura cel mai mult, subliniaza CE.

„-De regula, nu comentam comentarii.

-Libera circulatie a angajatilor este un drept fundamental in UE, unul dintre pilonii pietei interne prevazut in tratate si, conform studiilor, dreptul de care europenii se bucura cel mai mult.

-Pozitia Comisiei Europene a fost clara inca de la inceputul acestui mandat: crearea unei piete interne mai echitabile si cu o integrare mai profunda reprezinta o componenta esentiala pentru construirea unei Europe mai sociale. Pentru a functiona in mod adecvat, mobilitatea fortei de munca trebuie sa se bazeze pe reglementari clare, corecte si aplicabile, spre exemplu prin consacrarea principiului remuneratiilor egale pentru munca egala, realizata in pozitii similare de catre angajatii detasati.

-In acelasi timp, prin intermediul pilonului european al drepturilor sociale, UE si-a asumat angajamentul de a asigura conditii de lucru si de trai mai bun in intreaga Uniune, in contextul provocarilor, precum imbatranirea cetatenilor, globalizarea si digitalizarea”, se arata in pozitia Comisiei Europene, transmisa prin Christian Wigand, purtator de cuvant.

Stiri pe aceeasi tema

Presa din Romania e dominata de frica, pe o piata in cadere libera. Jurnalismul de calitate, in doze tot mai mici

Cristiana Petrariu Bota

Italia ia masuri drastice: Toate activitatile comerciale sunt inchise, raman deschise doar farmaciile si magazinele

Cristiana Petrariu Bota

Primii refugiati au ajuns in Romania cu un avion de linie de la Atena

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult