Reactii dupa demisia ministrului Muncii. Sindicate: Alti colegi din Guvernul Ciolos ar putea sa ia exemplu

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 14, 2016 19:52

Reactii dupa demisia ministrului Muncii. Sindicate: Alti colegi din Guvernul Ciolos ar putea sa ia exemplu

Au aparut reacțiile după demisia ministrului Muncii. Reprezentanţii sindicatelor susţin că demisia ministului Muncii, Ana Costea, a fost un “gest de onoare” şi că a dat “dovadă de onestitate”, susţinând în acelaşi timp că alţi colegi din Guvernul Cioloş “ar putea să înveţe de la aceasta”, transmite RFI.

Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS) a declarat: “Consider că decizia demisiei nu are legătură cu mandatul. Ştiu că deciziile privitoare la salarizarea în sectorul bugetar fuseseră luate şi duse la Secretariatul General al Guvernului. Mai degrabă văd demisia ca gestul unui om care simte că nu are ce să caute într-o echipă”.

“Regretăm gestul, era un interlocutor, zicem noi, de calitate. Un om care ştia a fi respectată legea, e decizia ei personală, a survenit şi în urma unor discuţii la Guvern. Ar fi bine ca măcar acum persoanele care s-au ocupat în mod real de proiectul de lege să şi-l asume, bărbăteşte. Să ne invite la discuţii, dacă vor avea chef şi dispoziţie. Noi am considerat-o pe doamna Costea, în cabinetul Cioloş, o resursă utilă. Este un specialist foarte bun în dreptul muncii, mie îmi pare rău”, a mai spus Dumitru Costin.

Ministrul Muncii a demisionat. Premierul Ciolos ii va inainta presedintelui o propunere pentru aceasta functie

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat joi că este “foarte bine” că Ana Costea a demisionat din funcţia de ministru al Muncii.

“Demisia ministrului e un gest foarte sănătos. Am criticat poziţionarea ministrului Muncii încă de alaltăieri pentru că nu mi se pare firesc ca la presiunea sindicatelor să te transformi într-un sindicalist în loc să îţi discuţi toate poziţionările Guvernului, aşa cum era firesc, cu partenerii sociali, cu linişte, cu soluţii. Eu cred că demisia survine pentru că a pus un întreg Guvern într-o postură care arată stângăcie, lipsă de autoritate a primului ministru, lipsă de soluţii la nivel guvernamental”, a declarat Alina Gorghiu.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.