Reactorul de la Cernavoda a fost oprit, centrala functioneaza cu o singura unitate. Premierul a trimis Corpul de Control

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 29, 2018 14:10

Reactorul de la Cernavoda a fost oprit, centrala functioneaza cu o singura unitate. Premierul a trimis Corpul de Control

Noi probleme la centrala nucleara de la Cernavoda. Reactorul 2 de la Cernavoda a fost deconectat de la Sistemul Energetic National, din cauza unor probleme la sistemul electric, in prezent centrala functionand cu o singura unitate. Premierul Viorica Dancila a trimis Corpul de Control al Guvernului la operatorul centralei, Nuclearelectrica. Compania a confirmat, astazi, deconectarea reactorului 2 de la SEN, precizand ca au fost defectiuni la partea electrica. 

Ulterior, premierul Viorica Dăncilă a trimis luni Corpul de Control la Nuclearelectrica, in contextul in care la centrala nucleara de la Cernavoda au fost inregistrate probleme in lant si duminica. Noi probleme au aparut astazi, Unitatea 2 fiind decontectata automat de la Sistemul Energetic Naţional, ca urmare a aparitiei unei disfunctionalitati la un sistem electric de proces.

Potrivit datelor Transelectrica, Unitatea 2 a fost oprita in jurul orei 3.00 dimineata.

Nuclearelectrica a confirmat deconectarea reactorului 2 de la SEN, precizând că au apărut defecţiuni la partea electrică.

“SN Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunţă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa zilei de 29 martie 2018, ca urmare a apariţiei unei disfuncţionalităţi la un sistem electric de proces, partea clasică, nu cea nucleară a centralei. Specialiştii investighează cauza şi vor efectua lucrările necesare de remediere în conformitate cu procedurile aferente industriei nucleare specifice în astfel de situaţii. Nu există o legătură cauzală între reducerea de putere a Unităţii 2 din data de 25 martie 2018 şi deconectarea automată a reactorului de astăzi, 29 martie 2018. Deconectarea automată a reactorului de la SEN este prevăzută şi realizată prin sisteme de protecţie prevăzute în proiect în anumite situaţii, aşadar reprezintă un comportament conservativ, procedurat fără impact asupra securităţii nucleare. Deconectarea automată a reactorului de la SEN şi lucrările de remediere a sistemului electric de proces nu au impact advers asupra personalului, populaţiei şi mediului înconjurător, fiind realizate cu respectarea normelor de securitate nucleară şi procedurilor aplicabile”, a informat Nuclearelectrica joi dimineaţă.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.