Recomandarea primita de Regele Mihai de la medicul sau: Un pahar de vin rosu seara, iar dimineata o bucata de ciocolata neagra

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 15, 2019 14:26

Recomandarea primita de Regele Mihai de la medicul sau: Un pahar de vin rosu seara, iar dimineata o bucata de ciocolata neagra

Regele Mihai primise o recomandare pretioasa de la medicul sau, Dorel Sandesc, cunoscut specialist in Terapie Intensiva, fost sef al sectiei ATI de la Spitalul Judetean din Timisoara. Dorel Sandesc i-a recomandat Majestatii Sale Regele Mihai sa bea cate un pahar cu vin rosu in fiecare seara, iar dimineata sa consume cate o bucata de ciocolata neagra si ceai verde. 

Amintim ca in 2019 s-au implinit doi ani de la moartea regelui Mihai I al Romaniei, la varsta de 97 de ani. Majestatea Sa a murit pe 5 decembrie 2017 la locuinta sa din Elvetia. Ultimul monarh din tarile Europei de Est fusese diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant si cu leucemie cronica.

Regele Mihai a trait pana la varsta de 96 de ani, acesta fiind suveran al Romaniei o perioada scurta, dupa ce a fost silit sa abdice, dupa Al Doilea Razboi Mondial, de regimul Petru Groza.

Medicul Dorel Sandesc, presedinte al Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva, care a condus aproape 15 ani Sectie ATI de la Spitalul Judetean din Timisoara, a avut prilejul sa fie doctor pentru Regele Mihai. Dupa moartea Regelui Mihai, medicul a dezvaluit cateva amanunte de la intalnirile cu Majestatea Sa.

„In 1996, cu ocazia vizitei Majestatii Sale Regele Mihai in Romania, care a inceput de Pasti la Timisoara si a continuat cu un pelerinaj prin tara, in special pe la manastiri si obiective istorice, am avut onoarea de a fi selectat ca medic al Majestatii Sale si Familiei regale! Am primit pe fax fisa sa medicala, l-am consultat- si am constatat cat era de sanatos!-, am comunicat, l-am cunoscut asa cum putini oameni au privilegiul sa o faca”, a povestit Dorel Sandesc.

Dupa aceasta vizita, medicul Sandesc a pastrat legatura cu Casa regala, iar ultima data l-a intalnit pe Regele Mihai in urma cu 4-5 ani, cand s-a deplasat la Savarsin, impreuna cu colegul sau Claudiu Macarie, pentru ca Majestatea Sa nu se simtea bine.

„Nu era nimic grav, o usoara ameteala dupa o cursa cu ATV-ul pe coclauri…I-am recomandat sa reduca dozele de antihipertensive, sa bea un pahar de vin rosu seara, iar dimineata o bucata de ciocolata neagra si ceai verde. I-a placut mult”, a mai scris Sandesc.

Conform medicului Sandesc, cea mai speciala amintire o are de prin anii 2000: „Am organizat la Savarsin o sarbatoare traditionala in onoarea regretatului mare Profesor Petre Dragan. In prezenta Familiei regale si a invitatilor, am jucat Calusarul impreuna cu consatenii mei din Muntii Orastiei. Spre marea lor surpriza, Regele si Regina ne-au recunoscut pe scena si au venit, ne-au felicitat si imbratisat, lasand in sufletele noastre o amintire de neuitat, alaturi de atatea altele.

La doi ani de la moartea monarhului, doi dintre reprezentantii Casei Regale a Romaniei, principesa Margareta si fostul principe Nicolae, se afla inca intr-un razboi rece inceput in urma cu patru ani, atunci cand Nicolae a fost exclus oficial din linia succesorala si dezmostenit.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.