Rectificarea bugetara, discutata in Guvern

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 3, 2014 12:07

Rectificarea bugetara, discutata in Guvern

Guvernul discuta, in sedinta de miercuri, a treia rectificare bugetara din 2014, precum si un proiect de hotarare pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, se arata intr-un comunicat de presa al Executivului, citat de agentiile de presa.

Cea mai mare suma, de 2,3 mlde lei, va fi alocata de Executiv pentru plata drepturilor salariale obtinute in instanta de bugetari.

Potrivit proiectului de hotarare, salariul de baza minim brut va creste cu 75 de lei de la 1 ianuarie 2015, ajungand la 975 de lei pe luna. Documentul mai stabileste ca, de la 1 iulie 2015, valoarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata va fi de 1.050 de lei lunar.

Executivul urmeaza sa discute si o hotarare privind stabilirea cuantumului ajutorului anual pentru acoperirea unei parti din costul chiriei, energiei electrice si energiei termice pentru nevoi casnice cuvenite veteranilor de razboi si vaduvelor de razboi, precum si accidentatilor de razboi in afara serviciului ordonat.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.