Presedintele participa la sedinta de Guvern. Premierul sugereaza ca Iohannis nu va participa la a doua parte a sedintei
Politica

Rectificarea bugetara, un transfer de bani de la principalii critici ai puterii catre bugetarii dependenti de stat

Guvernul a anunțat o rectificare bugetară care nu face altceva decât să mute banii de la principalii critici ai puterii către bugetarii dependenți de stat și către administrațiile locale subordonate, subliniaza jurnalistii de la Adevarul.

Deși a anunțat o rectificare bugetară pozitivă, Guvernul a apelat la tertipul clasic de mutare a banilor dintr-un buzunar în altul. Pe de o parte, a tăiat fonduri alocate unor instituții pe care le-a redistribuit, pe de altă parte, altora, pentru plata salariilor sau a altor pomeni electorale, în timp ce România continuă să aibă un deficit bugetar consistent.

Tăierea fondurilor a afectat instituții care au intrat în conflict cu liderii Guvernării, precum serviciile secrete și Administrația Prezidențială. Un exemplu de alocare a banilor este că 1,12 miliarde de lei au mers către bugetele locale, practica obișnuită fiind ca Guvernul să împartă banii preferențial județelor susținătoare ale guvernării.

Peste 910 milioane din această sumă vor fi folosite pentru echilibrarea bugetelor locale, multe fiind în pericol după ce tot Guvernul le-a permis primăriilor să majoreze salariile.

Stiri pe aceeasi tema

Alegerile prezidentiale din 2014 atrag candidatii ca un magnet, cu un an inainte de scrutin

Cristiana Petrariu Bota

Comisia economica din Senat a amanat luarea unei decizii privind avizul pe OUG 79/2017

Cristiana Petrariu Bota

Dancila spune ca ambasadorul Romaniei a votat „impotriva” Codrutei Kovesi, desi surse oficiale sustin ca dupa discutia cu Iohannis, Odobescu a votat „pentru”

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult