Rectificarea bugetara, un transfer de bani de la principalii critici ai puterii catre bugetarii dependenti de stat

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu august 8, 2018 13:21

Rectificarea bugetara, un transfer de bani de la principalii critici ai puterii catre bugetarii dependenti de stat

Guvernul a anunțat o rectificare bugetară care nu face altceva decât să mute banii de la principalii critici ai puterii către bugetarii dependenți de stat și către administrațiile locale subordonate, subliniaza jurnalistii de la Adevarul.

Deși a anunțat o rectificare bugetară pozitivă, Guvernul a apelat la tertipul clasic de mutare a banilor dintr-un buzunar în altul. Pe de o parte, a tăiat fonduri alocate unor instituții pe care le-a redistribuit, pe de altă parte, altora, pentru plata salariilor sau a altor pomeni electorale, în timp ce România continuă să aibă un deficit bugetar consistent.

Tăierea fondurilor a afectat instituții care au intrat în conflict cu liderii Guvernării, precum serviciile secrete și Administrația Prezidențială. Un exemplu de alocare a banilor este că 1,12 miliarde de lei au mers către bugetele locale, practica obișnuită fiind ca Guvernul să împartă banii preferențial județelor susținătoare ale guvernării.

Peste 910 milioane din această sumă vor fi folosite pentru echilibrarea bugetelor locale, multe fiind în pericol după ce tot Guvernul le-a permis primăriilor să majoreze salariile.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.