Social

Rectorul UMF Iasi, Dragos Pieptu: E o demisie de onoare. Reevaluarea dosarelor candidatilor straini va fi gata pe 26 octombrie

Dragos Pieptu, rectorul demisionar al Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi, a tinut sa faca cateva precizari privind demisia sa, intr-o scrisoare deschisa publicata de UMF Iasi. Dragos Pieptu sustine ca demisia sa este de onoare si nu din culpa, precizand ca este vorba despre asumarea unor fapte si nu de recunoasterea lor. Totodata, Dragos Pieptu a mai precizat ca reevaluarea dosarelor candidatilor straini la UMF Iasi se va finaliza pana luni, 26 octombrie.

“Este o demisie de onoare si nu o demisie din culpa. Nu vorbim de asumarea unor fapte, ci de recunoasterea gravitatii lor, printr-un gest simbolic, al demisiei. Subliniez, o data in plus, ca eu sunt cel care am depistat problemele, sesizand imediat acest fapt responsabililor din Ministerul Educatiei – este un adevar confirmat public, in fata mass-media, de domnul ministru al Educatiei, Sorin Cimpeanu. Asadar, nu e vorba de o asumare, ci de un gest firesc lumii civilizate in care noi toti dorim sa traim.

Corpul academic al Universitatii nu este implicat, in niciun fel, in vicierea procesului de admitere – din nou, un aspect extrem de important subliniat de dl. ministru Cimpeanu. Este un adevar care imi doresc sa fie inteles cu maxima claritate de catre opinia publica.

Dragos Pieptu, rectorul UMF Iasi, a demisionat. El a recunoscut ca admiterea a fost fraudata

Reevaluarea dosarelor candidatilor straini se va finaliza pana luni, 26 octombrie, iar procesul de inmatriculare va fi incheiat in data de 2 decembrie. Subliniez convingerea mea ca la Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi nu vor intra niciodata studenti care nu si-au castigat prin merit acest drept. Altfel spus, am incercat o data in plus sa dovedesc ca nu banii sunt cei care conteaza, ci calitatea actului educational si, mai departe, calitatea medicilor care ies de pe bancile scolii noastre”.

Prof. univ. dr. Dragos Pieptu sustine ca nu este vorba de un prejudiciu material provocat Universitatii sau pe care Universitatea l-ar provoca si ca, daca, in urma reevaluarii dosarelor candidatilor, vor exista persoane platitoare de taxa care au fost respinse, taxele platite de aceste persoane le vor fi returnate integral!

“Exista in schimb un prejudiciu de imagine suferit de Universitate si este de datoria mea, ca rector interimar, sa mi-l asum, ca un gest de onoare si sa-l regret, ca dascal al acestei scoli”, transmite Dragos Pieptu.

Dragos Pieptu ocupa fuctia de rector incepand cu februarie 2015, atunci cand fostul rector Vasile Astarastoae a demisionat dupa ce ICCJ a decis, inca din vara lui 2014, obligatia conducerii UMF de a-l demite.

UMF Iasi a admis, in aceste zile, ca procesul de inmatriculare a studentilor la programele de studiu in limbile engleza, franceza si romana pe cont propriu valutar a fost intrerupt dupa “identificarea unor erori care au viciat clasamentul final al candidatilor”.

Stiri pe aceeasi tema

Comisia de la Venetia a stabilit ca modificarea Codurilor Penale slabeste lupta impotriva coruptiei. Iohannis ii cere demisia ministrului Justitiei

Ioana Badulescu

Romania inregistreaza primele decese de COVID-19 si 433 de cazuri de persoane infectate

Cristiana Petrariu Bota

Moartea lui Ekeng scoate la lumina noi deficiente ale sistemului medical din Romania. Urmarire penala pentru ucidere din culpa

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult