4.7 C
România
20 octombrie 2020
TVA la apa
Social

Reducerea TVA la apa face referire si la apa imbuteliata, nu doar la apa de la robinet

Reducerea TVA la apa face referire si la apa imbuteliata, nu doar la apa de la robinet, a precizat, marti, premierul Victor Ponta. Astfel, TVA se va reduce cu 9% de la 1 iunie 2015 si pentru apa imbuteliata, desi proiectul propus de colegii sai de la PSD se referea la cea de la robinet. O analiza cu privire la masura reducerii TVA la apa va fi prezentata luni, pentru a se lua o decizie in acest sens.

„Nu vorbim despre apa imbuteliata, ea e inclusa pe lista produselor pentru care TVA se va reduce la 9% de la 1 iunie. Discutia a fost de o cantitate de 5 metri cubi de la robinet, e o masura europeana care are o importanta latura sociala, de principiu sunt de acord cu ea, dar trebuie sa vedem cat costa si care sunt efectele. Luni va prezentam aceasta analiza si vedem daca mergem mai departe”, a explicat premierul.

Social-democratii au sustinut, luni, in sedinta Biroului Permanent National(BPN) al PSD, ca Guvernul sa reduca TVA la 9% la apa de consum, premierul Victor Ponta solicitand ministrilor Mediului si Finantelor ca saptamana viitoare sa prezinte PSD o analiza a impactului unei astfel de masuri.

Premierul Ponta a precizat, dupa sedinta BPN al PSD, ca vrea sa stie cui s-ar adresa o astfel de masura si cat ar costa bugetul, iar din acest motiv a cerut o analiza din partea celor doi ministri. Totusi, Ponta a spus ca masura nu s-ar putea introduce de la 1 iunie, odata cu reducerea TVA la alimente.

In replica, ministrul Finantelor Eugen Teodorovici a precizat ca PSD discuta reducerea TVA la apa de consum casnic in limita a minimum 5 metri cubi de familie in fiecare luna, masura care, in functie de executia bugetara, ar putea fi aplicata din toamna acestui an.

El a mentionat, dupa reuniunea BPN al PSD, ca din factura de intretinere a fiecarei familii se va reduce, astfel, lunar TVA din consumul de apa pentru cantitatea respectiva, dar masura va fi destinata exclusiv consumatorilor casnici.

Stiri pe aceeasi tema

Sebastian Ghita nu poate fi retinut si nici arestat de DNA, a decis Camera Deputatilor

Bogdan

STEAUA – FC VASLUI 0-1 (0-0). Campionii la prima infrangere din acest campionat

Bogdan

Wizz Air lanseaza programul Pilot Academy in Romania. Cum poti obtine licenta de pilot comercial si cum te poti angaja la Wizz Air

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult