Iohannis organizeaza negocieri in incercarea de a media conflictul dintre BNR si Guvern: S-a mers cam departe. Politicile fiscale ale guvernantilor au dus la la cresterea dobanzilor
Breaking News

REFERENDUM PENTRU GRATIERE, ANUNTAT DE IOHANNIS: Politicienii dau o lovitura de gratie statului de drept

Presedintele Iohannis a anuntat, luni, ca va declansa demersurile pentru un referendum pe tema gratierii si modificarilor aduse la Cosul Penal. Intr-o declaratie de presa facuta la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a declarat poporul trebuie sa se pronunte asupra modificarii legilor justitiei, in conditiile in care politicienii arata un larg interes pentru modificarea codurilor penale si gratierii.

Totodata, presedintele Romaniei a tinut sa condamne vocile care au sustinut la unele televiziuni ca protestele organizate in ultimele zile in Bucuresti si in mai multe orase din tara sunt similare cu o lovitura de stat, afirmand ca de fapt politicienii dau o lovitura de stat, mai exact o lovitura de gratie statului de drept.

Cele mai importante declaratii ale sefului statului:

„În aceste zile au avut loc proteste, oamenii au ieşit indignaţi să protesteze în stradă împotriva acestei încercări de a modifica prin ordonanţă de urgenţă legilaţia penală. Am auzit fel şi fel de aberaţii, imediat după ce au ieşit oamenii în stradă. Activişti agitaţi şi agitatori au fugit la televiziunile obediente să explice poporului că este o lovitură de stat. Cetaţenii să dea lovitură de stat? Nu, politicienii dau lovitura de stat, doar că nu dau lovitură de stat, ci lovitura de graţie statului de drept”, a declarat Iohannis.

„Românii vor putea spune dacă sunt de acord cu aceste teme sau nu. Atunci când au votat, aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD-ului. Dacă guvernanții au făcut asta, atunci vor trebui să suporte votul popular pe această temă.

Trebuie să decidem despre ce fel de națiune vrem să fim: puternică, un stat de drept sau o națiune așa și așa, o națiune cu un stat de drept așa și așa. Vrem să fim o națiune demnă de cea care a făcut Mica Unire, o națiune între celelalte națiuni, așa cum sunt națiunile europene sau vrem să fim o națiune care nu îndraznește să ridice vocea în forul națiunilor europene?

Eu îmi doresc o națiune puternică, de oameni mândri și liberi. Românii sunt mândri și liberi. Îmi doresc o națiune condusă de politicieni integri, competenți. Orice altceva, pentru mine este prea puțin. Pentru a obține acest lucru, pentru mine niciun preț nu este prea mare”, a spus Klaus Iohannis.

Vezi ultimele stiri pe tema gratierii si modificarii Codului Penal

Stiri pe aceeasi tema

CORONAVIRUS, informatii oficiale. Romania are 48 de cazuri confirmate de infectare cu virusul Covid-19

Cristiana Petrariu Bota

Alerta terorista la bordul unui avion Turkish Airlines care circula pe ruta Istanbul – Sao Paulo

Cristiana Petrariu Bota

REFERENDUM IN GRECIA. Moment de cotitura pentru greci, care politic, economic si mental sunt mai departe ca niciodata de Europa

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult