-0.4 C
România
26 ianuarie 2021
Politica

Referendumul pentru modificarea Constitutiei, sustinut de Comitetul National de Initiativa Cetateneasca

Referendumul pentru modificarea Constitutiei este sustinut si de Comitetul National de Initiativa Cetateneasca. Amintim ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat recent ca atat Guvernul, cat si grupul de la Senat si Camera Deputatilor au decis organizarea unui referendum privind modificarea Constitutiei. 

„Comitetul national de initiativa cetateneasca privind revizuirea Constitutiei apreciaza declaratia d-lui Dragnea ca un semn de normalitate, fiind urmarea respectarii unui angajament pe care partidele politice mari si l-au asumat inca de acum aproape un an. Potrivit legii, dupa avizarea initiativei cetatenesti de catre Curtea Constitutionala, demararea procedurii referendumului este obligatorie. Daca legea prevede aceasta obligativitate si daca Romania este un stat de drept in care vointa a trei milioane de cetateni nu poate fi desconsiderata, atunci organizarea referendumului este doar expresia cea mai fireasca a respectarii legii”, potrivit unui comunicat transmis de Comitetul National de Initiativa Cetateneasca pentru stiripesurse.ro.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sambata seara, la Mamaia, ca atat la nivelul grupului senatorial al partidului, cat si la cel al grupului din Camera Deputatilor, precum si la nivelul Guvernului s-a decis organizarea referendumului pentru modificarea Constitutiei in aceasta toamna.

Camera Deputatilor a adoptat in 9 mai, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”impotriva” si 13 abtineri, initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei pe tema definitiei familiei, astfel ca, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constitutie urmeaza sa aiba urmatoarea forma: ”Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”.

Stiri pe aceeasi tema

Norica Nicolai, despre criticile Departamentului de Stat al SUA la adresa Legilor Justitiei: O declaratie de presa cu iz politic

Cristiana Petrariu Bota

Catalin Ivan a fost exclus din partid de PSD Sector 1

Cristiana Petrariu Bota

Sorin Oprescu va candida la Primaria Capitalei la alegerile din 2016

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult