REFERENDUM 2018 PENTRU MODIFICAREA CONSTITUTIEI. Romanii voteaza sambata si duminica, referendumul nu este valid daca nu se prezinta la urne cel putin 30% dintre alegatori
Breaking News Politica

Referendumul pentru redefinirea familiei in Constitutiei nu indeplineste conditiile de validare. Prezenta totala la vot a fost de 20,41%

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituției nu îndeplinește condițiile de validare. Biroul Electoral Central transmite că prezența totală la vot a fost de 20,41%. Pentru a fi validat, era nevoie ca la urne să vină cel puțin 30% dintre alegătorii înscriși pe listele electorale permanente.

Numărul total al persoanelor care s-au prezentat la vot până la ora 21,00 este de 3.731.704. La oraș au votat 1.829.816, iar în mediul rural – 1.901.888 dintre alegători. S-a votat pe parcursul a două zile. Sâmbătă se înregistrase o prezenţă de 5,72%, la urne.

Alegătorii care s-au prezentat la vot au răspuns la întrebarea „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”. Este vorba de revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

“Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

Până la comunicarea rezultatelor oficiale de către BEC, eșecul referendumului a fost asumat de Coaliția pentru Familie, organizația care a inițat campania de strângere de semnături.

„Statul român e laic și nu anti-creștin. Forțele politice anti-creștine din această țară trebuie să înțeleagă că e imposibil să lovești o societate creștină, mai ales la gradul de primitivism prin care o fac.” a transmis Coaliția pentru Familie, într-un discurs acuzator la adresa clasei politice.

Stiri pe aceeasi tema

Iulian Matache ar putea fi noul ministru al Transporturilor – Surse

Cristiana Petrariu Bota

DSP le cere spitalelor din Bucuresti sa se pregateasca pentru internarea pacientilor infectati cu coronavirus

Teodora Badescu

PNL isi valideaza candidatii la alegerile locale in sedinta Biroului Politic din 18 ianuarie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult