Referendumul pentru redefinirea familiei in Constitutiei nu indeplineste conditiile de validare. Prezenta totala la vot a fost de 20,41%

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 8, 2018 00:49

Referendumul pentru redefinirea familiei in Constitutiei nu indeplineste conditiile de validare. Prezenta totala la vot a fost de 20,41%

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituției nu îndeplinește condițiile de validare. Biroul Electoral Central transmite că prezența totală la vot a fost de 20,41%. Pentru a fi validat, era nevoie ca la urne să vină cel puțin 30% dintre alegătorii înscriși pe listele electorale permanente.

Numărul total al persoanelor care s-au prezentat la vot până la ora 21,00 este de 3.731.704. La oraș au votat 1.829.816, iar în mediul rural – 1.901.888 dintre alegători. S-a votat pe parcursul a două zile. Sâmbătă se înregistrase o prezenţă de 5,72%, la urne.

Alegătorii care s-au prezentat la vot au răspuns la întrebarea “Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”. Este vorba de revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

“Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

Până la comunicarea rezultatelor oficiale de către BEC, eșecul referendumului a fost asumat de Coaliția pentru Familie, organizația care a inițat campania de strângere de semnături.

„Statul român e laic și nu anti-creștin. Forțele politice anti-creștine din această țară trebuie să înțeleagă că e imposibil să lovești o societate creștină, mai ales la gradul de primitivism prin care o fac.” a transmis Coaliția pentru Familie, într-un discurs acuzator la adresa clasei politice.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.