9.1 C
România
27 noiembrie 2021
REFERENDUM 2018 PENTRU MODIFICAREA CONSTITUTIEI. Romanii voteaza sambata si duminica, referendumul nu este valid daca nu se prezinta la urne cel putin 30% dintre alegatori
Breaking News Politica

Referendumul pentru redefinirea familiei in Constitutiei nu indeplineste conditiile de validare. Prezenta totala la vot a fost de 20,41%

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituției nu îndeplinește condițiile de validare. Biroul Electoral Central transmite că prezența totală la vot a fost de 20,41%. Pentru a fi validat, era nevoie ca la urne să vină cel puțin 30% dintre alegătorii înscriși pe listele electorale permanente.

Numărul total al persoanelor care s-au prezentat la vot până la ora 21,00 este de 3.731.704. La oraș au votat 1.829.816, iar în mediul rural – 1.901.888 dintre alegători. S-a votat pe parcursul a două zile. Sâmbătă se înregistrase o prezenţă de 5,72%, la urne.

Alegătorii care s-au prezentat la vot au răspuns la întrebarea „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”. Este vorba de revizuirea articolului 48 din Constituţie, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

“Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”, se arată în propunerea de modificare a art. 48 alin. (1) din Constituţia României.

Până la comunicarea rezultatelor oficiale de către BEC, eșecul referendumului a fost asumat de Coaliția pentru Familie, organizația care a inițat campania de strângere de semnături.

„Statul român e laic și nu anti-creștin. Forțele politice anti-creștine din această țară trebuie să înțeleagă că e imposibil să lovești o societate creștină, mai ales la gradul de primitivism prin care o fac.” a transmis Coaliția pentru Familie, într-un discurs acuzator la adresa clasei politice.

Stiri pe aceeasi tema

OMS a decis ca este „prea devreme” sa declare stare de urgenta cu privire la Coronavirsul 2019-nCoV

Cristiana Petrariu Bota

HANDBAL: SCM Craiova s-a calificat in finala Cupei EHF dupa o dubla jucata impotriva campioanei Turciei

Delia Ion

Renate Weber si Norica Nicolai, date afara din PNL pentru ca s-au afiliat la ALDE

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult