Refugiati cazati la Vama Veche, localnicii nu sunt bucurosi de oaspeti necunoscuti
Știri locale

Refugiati cazati la Vama Veche, localnicii nu sunt bucurosi de oaspeti necunoscuti

Mai multi refugiati ar urma sa fie cazati la Vama Veche, insa localnicii nu sunt bucurosi de oaspeti necunoscuti. Fosta unitate militara din Vama Veche va fi transformata in tabara pentru 500 de refugiati, insa localnicii spun ca nici primarul nu e de acord, potrivit Stirilor Pro TV.

Sute de refugiati sirieni ar putea ajunge cat de curand pe litoral Marii Negre, chiar daca, oficial, autoritatile nu confirma inca acest fapt. Comunitatile din Vama Veche, 2 mai si Limanu au fost anuntate neoficial ca se asteapta un posibil val de cel putin 500 de oameni.

La Vama Veche, fosta unitate militara este transformata in tabara de refugiati, iar lucrarile de amenajare sunt in plina desfasurare.

Localitatea Vama Veche, judetul Constanta. Suntem undeva la mai putin de 20 de metri de granita cu Bulgaria si in zona este agitatie de cateva zile. Mai multe echipe de muncitori au primit ordin ca in maximum doua saptamani sa termine lucrarile de reabilitare la aceasta fosta unitate militara, ce va fi transformata in tabara pentru refugiati.
Forfota a inceput la sfarsitul saptamanii trecute. De atunci, se munceste de zor. Misiunea muncitorilor este clara: trebuie sa termine lucrarile pana la inceputul lunii aprilie.

Autoritatile din sudul litoralului au primit in urma cu cateva luni o solicitare de la Garda de Coasta care cerea informatii despre posibile cladiri ce pot fi transformate in centre pentru primirea refugiatilor.

Garda de Coasta recunoaste un singur lucru: „facem intr-adevar lucrari de igienizare a imobilului”, dar nu spune si motivul. Asta desi comunitatea din Vama Veche a fost instiintata, neoficial, ca sunt asteptate cateva zeci de sirieni.

Articole asemănătoare

Municipiul Iasi face pasi spre digitalizare. Mihai Chirica: Transformarea digitala ne va permite sa ne adaptam la un mod de viata mai eficient si mai inteligent

Lucy Ionesco

Politista de la IPJ Teleorman, moarta intr-un accident produs la Alexandria. Colegul ei este ranit grav

Ioana Badulescu

Amenzi in restaurantele si barurile din Centrul Vechi

Lucy Ionesco