18.9 C
România
25 septembrie 2021
Regele Mihai nu va participa la inmormantarea Reginei Ana, care va avea loc sambata la Curtea de Arges
Breaking News

Regele Mihai nu va participa la inmormantarea Reginei Ana, care va avea loc sambata la Curtea de Arges

Regele Mihai nu va veni la inmormantarea Reginei Ana, care va avea loc sambata. Medicii i-au recomandat Regelui Mihai sa nu se deplaseze in tara pentru a participa la funeraliile Reginei Ana, a anuntat Casa Regala, care a mai precizat ca Majestatea Sa va ramane in Elvetia.

Totodata, Casa Regala a mai aratat ca fostul principe Nicolae va veni in Romania pentru a participa la funeralii. La inmormantarea Reginei Ana si-au anuntat prezenta mai multi membri ai Familiilor Regale straine, insa numele lor vor fi anuntate joi, 11 august 2016.

Un colegiu format din cinci medici curanti ai Regelui Mihai I s-au declarat impotriva participarii Majestatii Sale la funeraliile Majestatii Sale Defuncte Regina Ana. Inainte ca medicii sa ia aceasta decizie, principesa Margereta anuntase ca decizia privind deplasarea Regelui Mihai in Romania va fi luata impreuna cu medicii, in functie de starea sa de sanatate.

Regele Mihai a fost diagnosticat cu multiple metastaze ale unei forme avansate de cancer. De atunci, Regele Mihai se afla in tratament in Elvetia. Regina Ana l-a avut alaturi pe Regele Mihai in ultimele clipe de viata, la Spitalul Morges, din Elvetia. Regele Mihai si Regina Ana au fost impreuna 68 de ani.

Principesa Margareta, anunt privind prezenta Regelui Mihai la funeraliile Reginei Ana

Pe perioada Funeraliilor Regale, Regele Mihai va ramane in resedinta din Elvetia, alături de prieteni si apropiați, de angajati ai Casei Regale si de două maici ortodoxe. Casa Regala a anuntat ca decizia privind neparticiparea Regelui Mihai la funeraliile Reginei Ana a fost luata cu mare parere de rau.

La funeraliile Majestății Sale Defuncte Regina Ana vor lua parte ASR Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, ASR Principele Radu, ASR Principesa Elena, ES domnul Alexander Philips Nixon, ASR Principesa Sofia, ASR Principesa Maria, domnul Nicolae Medforth-Mills și domnișoara Elisabeta Maria Biarneix. Fiica stabilită în Statele Unite a familiei regale, Principesa Irina, a anunțat că nu va participa la ceremoniile funerare ale mamei sale.

Fostul principe Nicolae va veni în România pentru prima dată de la înlăturarea sa din familia regală, în vara anului trecut.

La funeralii și-au anunțat prezența membri ai Familiilor Regale străine. Numele lor vor fi anunțate joi, 11 august 2016, a mai comunicat Casa Regală.

Trupul neînsuflețit al Reginei Ana va fi adus în țară pe 9 august și va fi depus la Castelul Peleș, la Palatul Regal construit de Carol al II lea, în Sala Tronului, și la Curtea de Argeș. Până la data înmormântării, 13 august, vor fi organizate mai multe slujbe religioase, cu șase momente marcante, deopotrivă după rit ortodox și romano-catolic.

Regina Ana a plecat dintre noi la 1 august, la vârsta de 92 de ani, la Spitalul elevețian Morges.

Stiri pe aceeasi tema

PNL i-a propus lui Tariceanu sa preia conducerea partidului. Care este raspunsul liderului ALDE

Cristiana Petrariu Bota

Ordin de recrutare pentru rezidenti si studentii din anul 4 la Medicina, a anuntat Raed Arafat

Cristiana Petrariu Bota

Motiunea de cenzura a trecut, guvernul Grindeanu este demis. Au fost 241 de voturi „pentru”

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult