9.7 C
România
23 septembrie 2021
Principesa Margareta, anunt privind prezenta Regelui Mihai la funeraliile Reginei Ana
Social

Regina Ana a fost condusa pe ultimul drum de mii de romani

Regina Ana a fost condusa pe ultimul drum de mii de romani. Câteva mii de oameni, 17.000 după estimările autorităților, au participat, la funeraliile Majestății Sale Defuncte Regina Ana. În ciuda numărului mare de oameni care au ținut să o conducă pe ultimul drum, atât în Bucureși, cât și la Curtea de Argeș și a desfășurării de forțe, totul s-a petrecut în cea mai mare ordine și într-o notă de decență, scrie RFI intr-un amplu reportaj.

Marele absent de la inmormanatrea Reginei Ana este regelui Mihai, iubirea vietii sale, omul cu care a impartit o viata cat zece. Din pacate, starea de sanatate a fostului suveran nu i-a permis sa vina in tara. Regina a fost condusa pe ultimul drum de 4 din cele 5 fiice. Principesa mostenitoare Margareta este prima nascuta in familia regala, departe de tara, in exil. A fost ultima care a iesit din sala Palatului Regal, dupa ce sicriul cu trupul mamei sale a fost scos in fata palatului. La ceremonie i-a stat aproape sotul, Principele Radu. Princepesa Margareta a devenit custodele Coroanei, dupa ce Majestatea sa Regele a decis sa se retraga din viata publica, din cauza gravelor probleme de sanatate.

Potrivit RFI, flancurile bulevardului Basarabilor din Curtea de Argeș, cel care duce la mănăstire și la catedrala ariepiscopală au fost înțesate de lumea care a așteptat, răbdătoare, în soare, venirea cortegiului funerar. Acesta a sosit cu o întârziere de mai bine de o oră, din cauza unui accident rutier petrecut pe traseu, între Ploiești și Curtea de Argeș. Trupul neînsuflețit al Reginei a fost întâmpinat cu flori și cu aplauze.

La Curtea de Argeș au sosit oameni din aproape toată țara. Tineri, copii și oameni mai în vârstă, toți au dorit să îi aducă un ultim omagiu Reginei.

”Regina Ana, pe care astăzi o conducem pe ultimul drum a fost un model de onoare, de respectabilitate, și mai ales un exemplu de serviciu în folosul Majestății Sale Regele Mihai. A stat umăr lângă umăr lângă el, timp de zeci de ani în exil, a stat și în momentele bune, și în momentele grele”, a spus un bărbat venit din Alba Iulia la înmormântarea reginei.

”Regina Ana era văzută în primul rând ca o mama, în al doilea rând, ca o femeie blândă și nu în ultimul rând ca o femeie extrem de curajoasă. Nu este ușor să trăiești în exil lângă un rege cu o personalitate puternică, pe care să îl sprijini în toate acțiunile sale, pentru a-și recupera țara înapoi”, a spus o tânără venită din Cluj.

Regele Mihai si Regina Ana, o poveste de dragoste unica de aproape 7 decenii. VIDEO

Regele Mihai, singurul roman caruia Ion Iliescu nu i-a permis sa intre in tara dupa caderea regimului comunist. Emil Constantinescu i-a redat cetatenia abia in 1997

O parte dintre cei care au participat la funeralii au convingeri profund monarhiste, în schimb alții au venit doar pentru că iubesc Familia Regală.

”Seniorul Coposu ne-a lăsat în testamentul său trei lucruri: intrarea în NATO, intrarea în Europa și restaurarea monarhiei. Două s-au împlinit și a câștigat mult România pentru asta. Dar României îi mai lipsește ceva: conducătorul țării să poarte coroană pe cap”, a declarat un militant pentru restaurarea monarhiei din Alba Iulia.

O notă aparte a făcut crucea din pânză așezată pe iarbă de un grup de clujeni. Cu toții au participat la slujba de înmormântare oficiată în rit ortodox de Înalt Prea Sfinția Sa Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de un sobor de preoți, după ce, la București, a fost oficiată și slujba calolică, după religia în care s-a născut regina Ana. Apoi a urmat ceremonia înhumării propiu-zise, care a avut loc în catedrala nouă din Curtea de Argeș, o ceremonie cu caracter privat. Membrii Familiei Regale a României, împreună cu altețele regale și imperiale din Europa care au venit să o conducă pe ultimul drum pe Regina Ana s-au retras, în ordinea de precădere, în palatal arhiepiscopal din Curtea de Argeș. Regina Ana este cel de-al șaselea cap încoronat din dinastia română care își doarme somnul de veci la Curtea de Argeș.

Cine a participat la funeraliile Reginei Ana

Regina a fost condusa pe ultimul drum de 4 din cele 5 fiice. Principesa mostenitoare Margareta este prima nascuta in familia regala, departe de tara, in exil. A fost ultima care a iesit din sala Palatului Regal, dupa ce sicriul cu trupul mamei sale a fost scos in fata palatului. La ceremonie i-a stat aproape sotul, Principele Radu. Princepesa Margareta a devenit custodele Coroanei, dupa ce Majestatea sa Regele a decis sa se retraga din viata publica, din cauza gravelor probleme de sanatate.

Principesa Elena este a doua fiica a Reginei Ana si a Regelui Mihai. A doua in linia succesiunii la Tron, ea este mama lui Nicolae Medforth-Mills, nimeni altul decat fostul Print Nicolae, exclus din linia de succesiune a casei Regale.
Principesa Sofia, care locuieste la Paris, a venit la inmormantare alaturi de fiica sa, Elisabeta-Maria. Atat principesa Sofia cat si sora sa mai mica, principesa Maria, si-au stapanit cu greu lacrimile, atunci cand sicriul in care se afla regina Ana a fost asezat in masina care a condus-o spre Curtea de Arges.
Fiica cea mica a regelui – Principesa Maria – este stabilita la Bucuresti, iar apropiatii Coroanei sustin ca este in relatii excelente cu Principesa Mostenitoare Margareta.
Irina, a treia fiica, nu a putut ajunge la inmormantarea mamei sale din cauza problemelor cu autoritatile din Statele Unite. In octombrie 2014, Irina Walker si sotul sau John Wesley au fost condamnati la trei ani cu suspendare pentru ca au organizat lupte ilegale cu cocosi, la ferma lor din Oregon. Irina Walker nu poate calatori in afara Statelor Unite.
Nicolae, fiul principesei Elena, si-a condus bunica pe ultimul drum, vizibil afectat de pierdere. In ciuda simpatiei de care se bucura in randul romanilor, anul trecut, fara prea multe explicatii, Regele Mihai a decis sa ii retraga dreptul de a mai fi Alteta Regala. Nicolae este in continuare iubit nu doar de monarhisti.
La ceremonia din Piata Palatului au participat si prim ministrul Dacian Ciolos, alaturi de sotie, dar si fostul presedinte Emil Constantinescu, in mandatul caruia regele Mihai si Regina Ana au revenit in tara. La inmormantare au fost prezenti si membri ai Familiilor Regale de Baden, de Wurttemberg si de Bourbon-Parma, din Rusia, Austria, Germania, Belgia sau Luxemburg, dar si ai familiilor Princiare de Ligne, de Hohenberg si de Schaumburg-Lippe.

Stiri pe aceeasi tema

Kovesi a contestat la CEDO modul in care a fost revocata de la conducerea DNA

Cristiana Petrariu Bota

Educatoarea de la gradinita din satul Poiana – Vrancea explica de ce i-a batut si injurat pe copii

Cristiana Petrariu Bota

Grupul Politistilor din Romania, scrisoare deschisa catre Iohannis: Modificarile la Codul Rutier va creste alarmant numarul accidentelor rutiere

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult