24.5 C
România
1 octombrie 2022
regina elisabeta
Breaking NewsExterne

Regina Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani la reședința sa de la Castelul Balmoral

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani la reședința sa de la Castelul Balmoral din Scoția. Devenită regină la numai 25 de ani, Regina Elisabeta a fost cea mai longevivă suverană a Marii Britanii şi cel mai în vârstă monarh din lume. Va rămâne în istorie ca una dintre cele iubite suverane de către poporul său.

La 96 de ani, Regina Elisabeta s-a stins din viață la reședința sa de la Castelul Balmoral, înconjurată de familie. Conform unui anunț făcut de Palatul Buckingham, Regina Elisabeta a Marii Britanii început să se simtă rău de joi, când medicii s-au arătat îngrijorați pentru starea sa de sănătate. Toată familia reginei s-a aflat lângă ea în ultimele momente.

În ziua decesului, medicii Reginei Elisabeta deveniseră îngrijorați de starea ei de sănătate, după o evaluare amănunțită, și recomandaseră ca ea să rămână sub supraveghere medicală permanentă la castelul Balmoral din Scoția. Imediat, membrii familiei regale au început să se îndrepte de urgență către castelul Balmoral. După ce fiii Reginei și prințul William, nepotul său, au sosit la castel, Palatul Buckingham a făcut anunțul oficial: Regina Elisabeta a II-a a murit. Noul suveran al Marii Britanii devine fiul ei cel mare, Charles.

UPDATE: Pe 9 septembrie, Regele Charles al III-lea a susținut primul discurs public în calitate de nou suveran al Marii Britanii. El a părăsit Castelul Balmoral, vineri după-amiază, și a ajuns la Londra, la Palatul Buckingham alături de soția sa, regina consoartă Camilla. Înainte de a intra în palatul regal, Charles a salutat mulțimea, a dat mâna cu oamenii strânși în fața porților și le-a primit direct condoleanțele și urările de bine pentru domnia pe care o începe. Regele a avut apoi prima sa audiență oficială cu Liz Truss, șefa guvernului britanic. După această întâlnire, Charles s-a adresat pentru prima oară națiunii în calitate de Rege al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Regina Elisabeta a II-a – 70 de ani de domnie

Regina Elisabeta a II-a s-a născut la 21 aprilie 1926, la Londra, ca fiică a prinţului Albert, duce de York, viitorul rege George al VI-lea, şi a Elisabetei Bowes-Lion, ducesă de York.

Regina Elisabeta a II-a a fost şefa Casei de Windsor, Casa Regală a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Prințesa Elisabeta s-a căsătorit cu locotenentul de marină Philip Mountbatten, un prinţ grec, la Westminster Abbey din Londra, pe 20 noiembrie 1947. Au avut patru copii: Prinţul Charles (născut în 1948), Prinţesa Anne (1950), Prinţul Andrew (1960) şi Prinţul Edward (1964). Prințul Philip a murit în aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani.

A urcat pe tronul Marii Britanii pe 6 februarie 1952, când avea 25 de ani, după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea. A fost încoronată în luna iunie 1953, iar evenimentul a fost prima încoronare televizată.

Related posts

Biserica Ortodoxa a decis ca marele sinod sa aiba loc in Grecia, nu in Turcia, la interventia patriarhului Chiril al Moscovei

Lucy Ionesco

Unirea cu Romania, sperietoare in campania din Rep. Moldova impotriva candidatei Maia Sandu

Bogdan

Ministrul Finantelor si ministrul Justitiei, primiti la Palatul Cotroceni de doi consilieri, nu de presedinte. Iohannis convocase o intalnire cu premierul pe tema rectificarii bugetare

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult