2.2 C
România
26 noiembrie 2022
Regizorul Mircea Dragan a murit la varsta de 85 de ani. A regizat "B.D. la munte si la mare" si "Brigada Diverse"
Filme

Regizorul Mircea Dragan a murit la varsta de 85 de ani. A regizat „B.D. la munte si la mare” si „Brigada Diverse”

Regizorul Mircea Dragan a murit luni seara, la varsta de 85 de ani, a declarat, pentru Agerpres, directorul Centrului National al Cinematografiei (CNC), Anca Mitran.

Mircea Dragan este unul dintre cei mai mari regizori ai Romaniei. El a semnat, printre altele, „Brigada Diverse intra in actiune” (1970), „Brigada Diverse in alerta” (1971) sau „B.D. la munte si la mare” (1971).

Mircea Drăgan s-a născut pe 2 octombrie 1932, pe acte fiind trecut pe 3 octombrie, la Gura Ocniței. A terminat IATC în 1955 ca șef de promoție la secția Regie. A debutat în 1957, cu filmul ”Dincolo de brazi”, și apoi a regizat ”Setea”, după romanul lui Titus Popovici, și ”Lupeni 29”.

Din 1964 a început să predea arta regizorală la IATC, la secția de regie film, devenind mai târziu rector al acestei instituții. „Neamul Șoimăreștilor”, „Columna”, „Brigada Diverse în acțiune”, „BD în alertă”, „BD la munte și la mare”, „Frații Jderi”, „Ștefan cel Mare”, „Cuibul salamandrelor”, „Aurel Vlaicu”, „Plecarea Vlașinilor”, „Cucoana Chirița” și „Chirița la Iași” sunt doar câteva dintre filmele care au rămas în sufletele românilor.

Related posts

PUTEREA DESTINULUI EPISODUL 16, 27 IANUARIE 2015. Sila intentioneaza sa intrerupa sarcina!

Bogdan

PUTEREA DESTINULUI EPISODUL 34 REZUMAT, 20 FEBRUARIE 2015. Firuz trece cu bine peste infarct

Delia Ion

Actrita Carmen Stanescu a murit in noaptea de miercuri spre joi, a confirmat un reprezentant al Teatrului National din Bucuresti

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult