-5.2 C
România
26 ianuarie 2022
Externe

Regulile Schengen vor fi revizuite de Comisia Europeana

Comisia Europeana va propune revizuirea regulilor Schengen. Propunerea, care va fi facuta pana la sfarsitul acestui an, vizeaza reforma Codului frontierelor Schengen, astfel incat sa poata fi întreprinse controale sistematice asupra cetatenilor Uniunii Europene la frontierele externe ale UE.

Anuntul a fost facut vineri de ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve, cu prilejul reuniunii extraordinare de la Bruxelles a Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI), solicitata de Franta in urma atacurilor de la 13 noiembrie de la Paris.

Controalele la granitele UE, inasprite de urgenta. Toti cetatenii europeni vor fi verificati, inclusiv cei din tarile Schengen

Bernard Cazeneuve a mai explicat ca verificarile trebuie facute prin consultarea obligatorie a bazelor de date nationale si europene, precum SIS (Sistemul de Informatii Schengen) si bazele de date ale Interpol, ce contin date cruciale despre semnalmentele jihadistilor si mandatele de arestare internationale.

Stiri pe aceeasi tema

Elon Musk si-a facut patru teste antigen pentru Covid-19 in aceeasi zi, rezultatele au iesit diferite

Teodora Badescu

Jihadistul belgian Abdelhamid Abaaoud ar fi ajuns in Franta prin Romania

Cristiana Petrariu Bota

Permisele auto din Marea Britanie, fara valabilitate in UE dupa Brexit

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult