6.4 C
România
27 octombrie 2020
Inscrieri la gradinita 2018 - Calendarul publicat de Ministerul Educatiei prevede ca pe 21 mai incep inscrierile in grupa mica
Social

Protocol intre Biserica Catolica si Ministerul Educatiei pentru predarea religiei in scoli

Protocol semnat intre Ministerul Educatiei si Biserica Catolica privind predarea religiei in scoli (cultul romano-catolic de limba romana, romano-catolic de limba maghiara si greco-catolic). Intr-un comunicat al Conferintei Episcopilor din Romania, protocolul privind predarea religiei in scoli a fost semnat pe 11 mai la sediul Ministerului Educatiei, documentul fiind similar celui semnat cu Biserica Ortodoxa Romana anul trecut.

Potrivit celor de la hotnews.ro, care citeaza si continutul protocolului, la Ministerul Educatiei mai sunt in pregatire inca patru astfel de parteneriate, respectiv cu Biserica Crestina dupa Evanghelie, Biserica Adventista, Biserica Baptista si Cultul Evanghelic (Biserica Luterana)”.

Documentul semnat intre Ministerul Educatiei si Biserica Catolica cuprinde, printre altele, predarea disciplinei religie in invatamantul preuniversitar de stat, precum si organizarea invatamantului teologic catolic. Conferinta Episcopilor din Romania sustine in comunicat ca „protocolul este rezultatul unui efort comun din partea institutiilor semnatare si are ca scop actualizarea si completarea Protocolului din 1993, precum si celelalte protocoale in vigoare”.

La randul sau, Ministerul Educatiei informeaza ca „documentul a fost semnat de ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Sorin Mihai Cimpeanu, IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti si Presedinte al Conferintei Episcopilor din Romania si Secretarul de Stat pentru Culte, Victor Opaschi”.

„Protocolul este similar in materie de prevederi, drepturi si obligatii cu cele semnate de Ministerul Educatiei si Biserica Ortodoxa Romana (2014), Sinodul Bisericii Reformate din Romania si Biserica Unitariana din Transilvania (2015). In spiritul deschiderii si al angajamentelor asumate public, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice va semna parteneriate de colaborare in domeniul invatamantului cu toti reprezentantii cultelor oficial recunoscute in Romania”, se arata in comunicatul Ministerului Educatiei.

Stiri pe aceeasi tema

PENSII MILITARI. Pensii recalculate pentru militarii care au trecut in rezerva pana la data intrarii in vigoare a Legii nr. 263/2010

Cristiana Petrariu Bota

PERMISE AUTO 2015: Cei care au picat proba practica la examenul auto nu mai trebuie sa repete proba teoretica

Cristiana Petrariu Bota

Carmen Dumitriu, directorul Muzeului de Istorie a Evreilor, a murit. Inmormantarea va avea loc la Cimitirul Ghencea

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult