Relu Fenechiu, un nou dosar penal. Fostul ministru al Transporturilor a incercat sa ia spitalele CFR

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota decembrie 29, 2015 12:39

Relu Fenechiu, un nou dosar penal. Fostul ministru al Transporturilor a incercat sa ia spitalele CFR

Relu Fenechiu s-a ales cu un nou dosar penal. Condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare in dosarul “Transformatorul”, Relu Fenechiu are un nou dosar penal potrivit caruia, pe vremea cand era ministrul Transporturilor, intentiona sa puna mana pe spitalele CFR din tara.  

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au dispus reinceperea urmaririi penale a lui Relu Fenechiu, la baza acestei noi anchete stand o plangere formulata de sindicalistii din Spitalele CFR. Dosarul este instrumentat de procurorii DNA.

Potrivit anchetatorilor citati de Ziarul de Iasi, Relu Fenechiu facea presiuni in perioada cand a ocupat functia de ministru al Transporturilor de a scoate din subordinea institutiei toate spitalele CFR din tara, care urmau sa fie transferate Ministerului Sanatatii.

Potrivit sindicalistilor, daca initiativa ar fi fost dusa pana la capat, statutul spitalelor ar fi fost modificat, iar unitatile desfiintate. In acest mod, autoritatile locale ar fi urmat sa preia controlul asupra cladirilor, cu valoare imobiliara foarte ridicata, deschizand calea baronilor locali si politicienilor care ar fi dorit sa faca afaceri cu aceste cladiri.

Numele lui Fenechiu apare in dosar dupa ce a inaintat o Ordonanta de Urgenta prin care a trecut toate spitalele CFR din tara in subordinea Ministerului Sanatatii.

Din fericire nu s-a ajuns la etapa finala, prin care partile interesate ar fi primit unda verde de a face afaceri banoase cu institutiile medicale. Procurorii DNA au intrat pe fir, acestia anchetand legalitatea acestei decizii si eventualele prejudicii create.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.