Remaniere in Guvern. Surse politice sustin ca vor fi schimbari la ministere cu greutate: Aparare, Justitie, Economie, Cultura, Dezvoltare

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 30, 2018 12:08

Remaniere in Guvern. Surse politice sustin ca vor fi schimbari la ministere cu greutate: Aparare, Justitie, Economie, Cultura, Dezvoltare

PSD pregateste o remaniere a Guvernului, surse citate de Adevarul oferind cateva nume ale ministrilor aflati pe picior de plecare, printre care si cel al ministrului Justitiei, Tudorel Toader. Liviu Dragnea vrea sa le ofere o lectie pucistilor din partid si, totodata, sa-i fidelizeze pe liderii din teritoriu care i-au ramas aproape, astfel ca va opera schimbari la ministere cu greutate: Aparare, Dezvoltare, Justitie, Economie, Cultura.

Jurnalistii de la „Adevarul“ prezinta culisele negocierilor din PSD, care implica amenintari si nume-surpriza. Spre exemplu, Toni Grebla ar putea fi noul ministru al Justitiei.

Dragnea il vrea plecat pe Tudorel Toader din Guvern, pe motiv ca s-a opus ordonantei de urgenta pe amnistie si gratiere, care l-ar fi scapat pe liderul PSD de inchisoare. Situatia lui Toader este complicata: Ministerul Justitiei este asumat de PSD, insa Toader, personal, este sustinut de Calin Popescu Tariceanu, care se opune vehement ca PSD sa numeasca un ministru al Justitiei cu carnet de partid.

Liviu Dragnea incearca sa-l indeparteze pe Paul Stanescu din fruntea Ministerului Dezvoltarii. Fost prieten de familie cu Dragnea, Stanescu a condus revolta din partid alaturi de Gabriela Firea si Adrian Tutuianu, iar liderul PSD nu l-a iertat.

Sursele citate sustin ca Dragnea i-a oferit Ministerul Dezvoltarii Liei Olguta Vasilescu, actualul ministru al Muncii, care a refuzat, momentan.

Pe lista neagra a „tradatorilor“ mai intra Mihai Fifor, ministrul Apararii, care a semnat scrisoarea anti-Dragnea. Liderul PSD i-a promis lui Dorel Caprar functia lui Fifor. Dorel Caprar este presedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor si lider al filialei PSD Arad, unde este inscris si Mihai Fifor. De altfel, rivalitatea dintre Fifor si Caprar este de notorietate in partid.

George Ivascu, ministrul Culturii, este deja cu bagajele facute. Ajuns in Guvern cu sustinerea Gabrielei Firea, Ivascu nu mai are nicio sansa de a ramane ministru, in contextul conflictului pe fata dintre Dragnea si primarul Capitalei. Danut Andrusca, minstrul care s-a facuit de ras la Economie, va fi si el schimbat, pentru „comunicare deficitara“. Ioana Bran are si ea zilele numarate la Sport.

Integral in Adevarul

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.