Guvernul Romaniei
Breaking News

Remaniere in Guvernul Ciolos! Au fost scosi pe tusa ministrul Educatiei, al Transporturilor, ministrul Comunicatiilor si cel al Romanilor de Pretutindeni

Remaniere ampla in Guvernul Ciolos! Patru ministri au fost scosi pe tusa de premierul Dacian Ciolos, este vorba despre ministrul Educatiei Adrian Curaj, ministrul Transporturilor Dan Costescu, ministrul Comunicatiilor Marius Bostan si ministrul Romanilor de Pretutindeni Dan Stoenescu. Dacian Ciolos a facut si o lista de propuneri privind persoanele care ii vor inlocui pe ministrii scosi din Guvern.

Astfel, Mircea Dumitru este propus pentru portofoliul de ministru al Educatiei, Petru Sorin Buse este propus ca ministru al Transporturilor; Maria Ligor este noul ministru delegat pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni; portofoliul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala va fi preluat interimar de seful Cancelariei primului-ministru, Dragos Tudorache.

Remanierea din Guvernul Ciolos are loc din mai multe motive, inclusiv gafe ministeriale. Ministrul Transporturilor Dan Costescu si-a anuntat demisia, dupa ce luni a a declarat o enormitate: ca transportul cu trenul este un lux! Pretul mai ridicat al biletelor de tren in comparatie cu pretul biletelor pentru transportul rutier de pasageri este justificat, pentru ca trenul este un lux, iar calatorii platesc mai mult pentru a-l utiliza, a declarat luni seara ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Ce spune premierul Ciolos

Premierul Ciolos a declarat ca Guvernul intra intr-o etapa noua, iar noile schimbari sunt facute in domenii in care se doreste un nou impuls pentru cele cateva luni de mandat care au mai ramas pentru actualul Executiv.

„Dupa o perioada de constructie, Guvernul intra intr-o etapa noua, aceea a livrarii rezultatelor. La inceputul mandatului am asumat cateva masuri concrete, dar cu impact si consistenta. Sunt insa domenii in care doresc un nou impuls pentru cele cateva luni de mandat care raman. Am decis sa operez cateva schimbari”, a spus Ciolos.

„Patru schimbari, dar asta nu inseamna ca in perioada urmatoare daca sunt probleme nu o sa iau si alte decizii. Multumesc ministrilor Adrian Curaj, Marius Bostan, Dan Costescu si Marius Stoenescu (Educatie, Comunicatii, Transporturi si Relatia cu Romanii de Pretutindeni). Au lucrat bine pe multe proiecte, pe altele au fost intarzieri, sunt lucruri care pot fi facute mai bine si mai acceperat. Am decis sa operez aceste shcimbari pentru un nou suflu si un alt ritm”, a adaugat premierul.

Apoi, Ciolos a anuntat propunerile de numiri in functiile ramase libere. „Voi propune maine presedintelui Iohannis urmatoarele numiri: Pentru Educatie – Mircea Dumitru, Rector Universitatea Bucuresti. I-am cerut sa se concentreze pe continuarea unor proiecte incepute de ministrul Curaj dar cu insistenta mai mare pe invatamantul preuniversitar. La Transporturi il propun pe Sorin Buse, manager cu CV impresionant. A pus pe picioare Centrul de cercetare tehnologica de la Renault. Poate veni cu un impuls nou si sa grabeasca anumite proiecte.

La Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni i-am propus acest post doamnei Maria Gligor, in prezent ambasadorul Romaniei in Canada. Cunoaste bine diaspora atat din UE, cand a fost ambasador in Spania, dar si cea de peste ocean. Cunoscand bine diaspora, sunt convins ca o sa vina si cu cateva idei prin care sa imbunatatim relatia dintre Romania si romani de pretutidneni. La Comunicatii, voi propune un interimat, pe Dragos Tudorache, seful Cancelariei”, a completat Dacian Ciolos.

Articole asemănătoare

Austria a anuntat ca sustine candidatura lui Kovesi la sefia Parchetului European

Lucy Ionesco

Alerta ANM de ninsori abundente si viscol pentru mai multe judete din tara. Avertizarea este valabila pana duminica

Ioana Badulescu

Printesa Charlotte Elizabeth Diana este numele bebelusului regal al Marii Britanii

Lucy Ionesco