Rentakub, un nou concept turistic in Romania: Case de vacanta sub forma unor Kub-uri din lemn pentru inchiriat la nivel national
EconomieTurism

Rentakub, un nou concept turistic in Romania: Case de vacanta sub forma unor Kub-uri din lemn pentru inchiriat la nivel national

Un proiect turistic care aduce in Romania un nou concept, intalnit frecvent in tarile nordice este Rentakub, ce creeaza o retea de case de vacanta sub forma unor Kub-uri din lemn, pentru inchiriat la nivel national. In acest moment sunt prezente case de vacanta ce fac parte din reteaua Rentakub in Bacau, Baile Felix, Rasnov, Slanic Moldova, in derulare fiind Bran, Cluj si Constanta. Cat costa o astfel de casa si cum functioneaza proiectul.

Ideea conceptului de a crea o retea de case de vacanta, sub forma unor kub-uri din lemn, a pornit in 2018, iar la inceputul anului 2019 a fost demarat un proiect pilot – satul de vacanta de la Slanic Moldova, pentru a arata celor care doresc sa intre in retea ce inseamna un Kub si ce presupune ca mod de business.

Investitia totala pentru dezvoltarea satului de vacanta ajunge la 250.000 euro, ce are o suprafata de 2.200 metri patrati si cuprinde trei din modelele de Kub-uri pe care Rentakub le propune.

Rentakub este un concept prin care turistul inchiriaza o mini casa de vacanta, sub forma unor Kub-uri din lemn cu design minimalist, aflata integral la dispozitia sa. Conceptul se orienteaza catre turistii interesati de cazare in propria lor casa de vacanta, chiar si cu o curte proprie.

Conceptul Rentakub se dezvolta prin atragerea de noi parteneri in retea care vor sa porneasca o afacere in domeniul turismului, cu un concept nou pe piata din Romania. Practic, Rentakub propune partenerilor un concept cu un grad de amortizare a investitiei foarte rapid.

Pentru a intra in retea partenerul trebuie sa detina un teren constructibil cu acces la utilitatile minime necesare (apa, curent). De asemenea, partenerul trebuie sa aiba o forma de organizare juridica si mai ales sa aiba dorinta de a primi turisti cu placere. O a doua categorie de parteneri care pot intra in retea sunt companiile care activeaza in domeniul turismului sau care intentioneaza sa intre in acest domeniu si vor sa dezvolte capacitati de cazare specifice conceptului Rentakub.

Pentru dezvoltarea Kub-urilor se preteaza orice zona sau oras cu potential turistic din Romania, mai ales ca zona va fi unul din criteriile importante pentru gradul de ocupare cu turisti.

„Numarul celor interesati de alfel de constructii a crescut de peste trei ori fata de anul trecut. Cererea pentru cazare in astfel de casute este imensa. De exemplu, in satul de vacanta de la Slanic Moldova suntem nevoiti sa refuzam zilnic zeci de solicitari. Oamenii cauta locatii altfel, pentru noi experiente, dar mai ales in perioada actuala unde turistii isi doresc sa fie mai izolati , mai feriti de contactul cu ceilalti, dar care sa corespunda, totusi, din punct de vedere al calitatii si confortului”, a spus Costi Zarnescu – fondator Rentakub.

Investitia initiala pentru un partener Rentakub

Primul pas pentru a deveni partener Rentakub consta in achizitionarea unei case de vacanta, sub forma de Kub. In acest moment, sunt disponibile sapte modele de la 19 la 70 de metri patrati.

Preturile pentru o casa de vacanta Kub incep de la 14.000 de euro si depasesc 40.000 de euro, in functie de modelul achizitionat.

Durata de realizare a unei case de vacante Kub este de aproximativ 60 de zile, iar pe santier este construita intre 5 si 10 zile, in functie de dimensiunea acesteia; casele de vacanta Kub fiind predate la semifinit.

Daca partenerul opteaza pentru atragerea turistilor prin reteaua pusa la dispozitie de Rentakub, partenerul va primi un discount din pretul de achizitie a casei de vacanta Kub. Intrarea in reteaua Rentakub, pentru atragerea turistilor si promovarea Kub-urilor, este gratuita, iar partenerul va plati un comision de 7%, pentru turistii veniti prin platforma rentakub.com. Fiecare partener va beneficia de o interfata de administrare proprie pe platforma unde isi poate gestiona singur rezervarile si incasarile.

Durata contractuala pe care viitorii parteneri si-o asuma pentru ramanerea in reteaua Rentakub este de 3 ani.

Casele de vacanta Kub au o garantie de 10 ani pentru structura, iar daca intervin defecte care tin de productie vor fi remediate fara costuri, de catre producator, fiind produse de catre compania partenera Ecokit cu expertiza internationala in structurile de lemn.

„Principalul beneficiu pe care Rentakub il ofera este un produs premium, standardizat, omologabil de catre Ministerul Turismului, care poate fi transformat intr-o afacere profitabila, depinzand, in primul rand, de zona unde este amplasat terenul. Pentru potentialul terenului, viitorii partenerii pot solicita consultanta specialistilor Rentakub in legatura cu pozitionarea kuburilor in teren. In multe cazuri acestia viziteaza terenul pentru a intelege mai bine contextul”, mai spun reprezentantii startup-ului.

Pana la finalul acestui an, Rentakub vizeaza extinderea retelei cu minim 10 parteneri directi cu case de vacanta Kub achizitionate.

 

Articole asemănătoare

NOUA LEGE A SALARIZARII, din nou in atentia Guvernului. Va fi o noua ORDONANTA DE SALARIZARE!

Lucy Ionesco

Guvernul, intre haosul fiscal si inghetarea salariilor in sectorul bugetar

Ioana Badulescu

Comisia Europeana avertizeaza ca Romania ar putea ramane fara fonduri europene daca se aplica modificarile la Codul Administrativ

Ioana Badulescu