Ministerul Finantelor: Romanii isi vor putea amana ratele la banci pentru 9 luni. Masura se aplica persoanelor fizice si juridice
Economie

Reorganizarea ANAF a eliminat 2.000 de posturi, anunta ministrul Finantelor

Reorganizarea Agentiei Nationale de Administrare Financiara (ANAF) a eliminat 2.000 de posturi din aceasta institutie, a anuntat miercuri ministrul Finantelor , Florin Citu, intr-o conferinta de presa.

Florin Citu a mai precizat ca actuala guvernare trebuie sa informatizeze aparatul public, pentru ca atat sectorul privat, cat si sectorul public sa fie la acelasi nivel de informatizare, sa poata sa comunice eficient.

„Reorganizarea ANAF a eliminat 2.000 de posturi de la ANAF si, asa cum ati vazut, am economisit la cheltuielile de personal 134 de milioane, parca”, a afirmat Citu, fiind intrebat cati angajati avea agentia cand a preluat mandatul de ministru si cati angajati are acum.

Cu privire la informatizarea sectorului public, ministrul Finantelor a precizat ca este nevoie ca sectorul public si sectorul privat sa fie la acelasi nivel de informatizare pentru a putea comunica eficient, asta daca chiar vrem ca economia sa functioneze eficient.

„Aceasta guvernare trebuie sa informatizeze aparatul public. Nu ne mai permitem, nu mai avem timp sa asteptam, sectorul privat este cu mult inaintea noastra si daca chiar vrem ca economia sa functioneze eficient, avem nevoie ca ambele, si sectorul privat, si sectorul public, sa fie la acelasi nivel de informatizare, sa poata sa comunice eficient. Altfel, ne vom lovi de aceeasi problema peste viitor. Anul acesta am eliminat cozile si le-am inlocuit cu click-uri. Anul viitor vom face mai multe”, a spus ministrul Florin Citu.

 

 

Articole asemănătoare

Prețurile la alimente s-ar putea tripla în primăvară, avertizează producătorii agricoli

Ioana Badulescu

PRIMA MASINA 2016. CONDITII PRIMA MASINA 2016. Cum iti poti lua un autoturism prin programul Prima Masina

Lucy Ionesco

Coca-Cola are in plan reducerea costurilor cu 1 miliard de dolari

Bogdan