Ministerul Finantelor: Romanii isi vor putea amana ratele la banci pentru 9 luni. Masura se aplica persoanelor fizice si juridice
Economie

Reorganizarea ANAF a eliminat 2.000 de posturi, anunta ministrul Finantelor

Reorganizarea Agentiei Nationale de Administrare Financiara (ANAF) a eliminat 2.000 de posturi din aceasta institutie, a anuntat miercuri ministrul Finantelor , Florin Citu, intr-o conferinta de presa.

Florin Citu a mai precizat ca actuala guvernare trebuie sa informatizeze aparatul public, pentru ca atat sectorul privat, cat si sectorul public sa fie la acelasi nivel de informatizare, sa poata sa comunice eficient.

„Reorganizarea ANAF a eliminat 2.000 de posturi de la ANAF si, asa cum ati vazut, am economisit la cheltuielile de personal 134 de milioane, parca”, a afirmat Citu, fiind intrebat cati angajati avea agentia cand a preluat mandatul de ministru si cati angajati are acum.

Cu privire la informatizarea sectorului public, ministrul Finantelor a precizat ca este nevoie ca sectorul public si sectorul privat sa fie la acelasi nivel de informatizare pentru a putea comunica eficient, asta daca chiar vrem ca economia sa functioneze eficient.

„Aceasta guvernare trebuie sa informatizeze aparatul public. Nu ne mai permitem, nu mai avem timp sa asteptam, sectorul privat este cu mult inaintea noastra si daca chiar vrem ca economia sa functioneze eficient, avem nevoie ca ambele, si sectorul privat, si sectorul public, sa fie la acelasi nivel de informatizare, sa poata sa comunice eficient. Altfel, ne vom lovi de aceeasi problema peste viitor. Anul acesta am eliminat cozile si le-am inlocuit cu click-uri. Anul viitor vom face mai multe”, a spus ministrul Florin Citu.

 

 

Stiri pe aceeasi tema

ANAF a lansat operatiunea Iceberg, o actiune ampla de verificare fiscala a celor mai mari companii

Cristiana Petrariu Bota

Site-ul immimvest.ro este functional, inscrierile online se vor desfasura in sesiune continua pana la sfarsitul anului 2020. Principiul de aprobare a finantarilor nu este primul venit – primul servit

Cristiana Petrariu Bota

Kristalina Georgieva, primul director general al FMI care provine dintr-o tara fosta comunista din Europa de Est

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult