SocialBreaking News

Restaurarea mobilității coloanei cervicale cu ajutorul artroplastiei

Coloana vertebrală este una dintre cele mai importante structuri ale corpului uman, susținând greutatea și permitând mișcarea întregului corp. În cazul unor afecțiuni ale coloanei cervicale pacienții pot resimți durere și disconfort, care le poate afecta semnificativ activitățile de zi cu zi.

Una dintre cele mai frecvente afecțiuni întâlnite la nivelul coloanei cerebrale este hernia de disc, iar printre opțiunile de tratament care poate îmbunătăți calitatea vieții celor care se confruntă cu ea este artroplastia cervicală. Descoperă, în cele ce urmează, ce anume presupune această procedură și cum anume poate ajuta la ameliorarea disconforturilor cauzate de hernia de disc.

Ce este artroplastia cervicală?

Artroplastia cervicală este o procedură chirurgicală care vizează restabilirea mobilității coloanei cervicale. Această procedură este adesea considerată atunci când alte metode de tratament, precum terapia fizică sau medicamentele, nu au fost eficiente în ameliorarea durerii și a altor simptome.

Când este recomandată artroplastia cervicală?

Medicul specialist în neurochirurgie recomandă o artroplastie cervicală în special pacienților care suferă de afecțiuni ale coloanei cervicale care limitează semnificativ mobilitatea sau care cauzează dureri severe. Aceasta poate fi o opțiune pentru cei care au suferit leziuni ale discurilor intervertebrale sau care au dezvoltat osteoartrită cervicală. Este important de menționat că această procedură poate fi o alternativă la alte proceduri chirurgicale mai invazive, cum ar fi fuziunea cervicală.

Cum se realizează artroplastia cervicală?

În timpul procedurii de artroplastie cervicală, specialistul neurochirurg va îndepărta discul cervical deteriorat și va înlocui cu atenție acest disc cu un implant artificial. Acest implant este proiectat pentru a reda mobilitatea coloanei cervicale în mod similar cu cea naturală, permițând pacientului să-și recâștige funcționalitatea și să reducă durerea. Procedura este efectuată de obicei sub anestezie generală și implică o incizie mică în zona cervicală.

Beneficiile artroplastiei cervicale

Artroplastia cervicală oferă pacienților mai multe beneficii. Aceasta poate ajuta la ameliorarea durerii și la restabilirea mobilității coloanei cervicale, ceea ce poate permite pacienților să își reia activitățile zilnice. În plus, deoarece nu implică fuziunea oaselor, procedura poate reduce riscul apariției problemelor la nivelul vertebrelor adiacente.

Așadar, artroplastia cervicală este o opțiune de tratament pentru pacienții care se confruntă cu probleme de sănătate la nivelul coloanei cervicale. Această procedură poate ajuta la reducerea durerii și la restabilirea mobilității, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții. Cu toate acestea, este important ca pacienții să discute cu medicul lor și să ia în considerare toate opțiunile disponibile înainte de a lua o decizie cu privire la tratamentul lor.

 

Related posts

Nicusor Dan a castigat Primaria Generala a Capitalei, sustinut de trei partide

Lucy Ionesco

RAR anunta un nou model de carte de identitate a vehiculului

Lucy Ionesco

CFR Calatori, 20 ianuarie 2016. Trenuri anulate si trenuri cu intarzieri

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult