Social

Restrictii de Sf. Parascheva in traficul din Iasi, sute de politisti asigura linistea publica de Zilele Iasului 2017

Restrictii in trafic de Sf. Parascheva in traficul din Iasi, in timp ce sute de politisti asigura linistea publica de Zilele Iasului 2017. Primăria Iasi a stabilit o serie de restricţii de circulaţie pe mai multe străzi centrale în perioada sărbătorilor. Măsurile vor fi aplicate în funcţie de necesităţi de către poliţiştii locali şi rutieri.

O primă zonă vizată de municipalitate este cea de pe traseul pelerinilor: str. Col. Langa, G.M. Cantacuzino, Iordachi Lozonschi, Sf. Petru Movilă, std. Uzinei, Morilor şi Al. Ipsilanti. Pe 12 octombrie, în intervalul orar 19.00 – 20.30, va fi restricţionată circulaţia pe traseul str. I.C. Brătianu – str. Cuza Vodă – str. Armeană – str. C. Negri pentru pelerinajul „Calea Sfinţilor“.

Restricţii va aduce şi concertul din 15 octombrie: între orele 15.00 – 24.00 va fi închis traficul pe str. Palat şi str. A. Panu, cu excepţia aleii cu linii de tramvai din faţa Palatului Culturii, unde va fi restricţionată circulaţia în intervalul orar 18.00 – 24.00. O altă restricţie va fi tot pe 15 octombrie, dar în cartierul Alexandru cel Bun, unde bulevardul va fi închis pe tronsonul cuprins între str. Roman Vodă şi şos. Naţională între orele 6.00 – 14.00.

De interes: Sarbatorile Iasului 2017. Programul evenimentelor care se vor desfasura la Iasi intre 9 si 15 octombrie. De Sf. Parascheva sunt asteptati sute de mii de pelerini

Nu în ultimul rând, Primăria a interzis parcarea pe o bandă de circulaţie pe Splai Bahlui mal stâng (tronson cuprins între Podul Roş şi str. Ipsilanti), precum şi pe Splai Bahlui mal drept (tronson cuprins între Podul de Piatră şi Podul Roş), zona unde va fi permisă parcarea autocarelor care îi aduc pe pelerini.

Incepând cu ora 17:30, în sistemul de transport public din Iasi vor exista următoarele modificări:

– tramvaiele de pe traseele 1 şi 13 vor circula deviat prin Tudor Vladimirescu, parcursul acestora urmând a fi: Copou – Tudor Vladimirescu – Tătăraşi – Copou, respectiv Copou – Tătăraşi – Tudor Vladimirescu – Copou;
traseul de tramvai 8 va fi suspendat;
– pe traseul 9, tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze, parcursul rămânând
neschimbat;
– vor fi introduse tramvaie pe ruta Târgu Cucu – Copou;

Circulația auto în Piața Palatului Culturii, între liniile de tramvai și bd. Anastasie Panu, va fi închisă de sâmbătă, 14 octombrie, ora 7.00, până pe 16 octombrie, ora 24.00, pentru desfășurarea propriu-zisă a evenimentului, precum și pentru montarea scenotehnicii și a pavilioanelor backstage.

În același interval temporar va fi demontat stâlpul de susținere a semaforului de la intersecția dintre str. Piața Palat și bd. Anastasie Panu.

De asemenea, vor fi demontați și stâlpii de pe trotuarul de lângă Casa Dosoftei.

Duminică, 15 octombrie, între orele 7.00 și 24.00, va fi închisă și parcarea din fața Palatului Culturii în vederea amplasării bateriilor de artificii.

Circulația auto va fi închisă și pe bd. Anastasie Panu și str. Palat, între str. Achim Stoia (Moldova Center) și str. Sf. Andrei (Banca Transilvania) duminică, 15 octombrie, între orele 15.00 și 24.00.

În funcție de necesități, circulația pe bd. Anastasie Panu va fi închisă de la intersecția cu str. Sf. Lazăr.

Duminică, 15 octombrie, probele de sunet pentru concertul din fata Palatului Culturii vor începe în jurul orei 15.00, spectacolul la ora 17.00, iar focul de artificii în jurul orei 22.15.

Reprezentanții societăților comerciale din subordinea Primăriei vor amplasa mai multe toalete ecologice pe str. Palat și în zona Casa Dosoftei și vor asigura salubrizarea întregii zone pe toată perioada weekendului.

Sute de politisti asigura linistea publica pe strazile din Iasi

Pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva şi de Zilele Iaşului, Şeful desemnat la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, comisar şef de poliţie Gîtlan Costel a dispus ca peste 600 de polițiști să fie în stradă, în aceste zile, suplimentar faţă de dispozitivul curent.

Astfel, în perioada 09-15 octombrie a.c., se vor afla la datorie 627 de poliţişti , dintre care 210 de la ordine publică, 128 de la rutieră, 128 de la investigaţii criminale, 110 de la transporturi, iar 51 de la alte structuri, suplimentar față de dispozitivele curente.

Poliţiştii vor acţiona cu autospecialele din dotare pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât pelerinii, turiştii şi ieşenii să se bucure în linişte de această sărbătoare.

Vor fi organizate, zilnic, în această perioadă, patrule de siguranţă publică, atât pedestre cât şi auto.

În aceste zile, poliţiştii ieşeni vor fi prezenți și vor acționa pentru siguranța cetățeanului la manifestările religioase și evenimentele cultural-artistice, la care se estimează că va participa un număr mare de persoane. De asemenea, în zonele aglomerate vor acţiona şi poliţişti în civil, pentru a preveni comiterea de furturi din buzunare şi alte fapte antisociale.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, poliţiştii rutieri vor acţiona pe tronsoanele de drumuri naţionale şi DE 583, utilizând, zilnic, întreaga aparatură radar din dotare. O atenţie deosebită va fi acordată arterelor rutiere ce converg către mun. Iaşi, în zona Catedralei Mitropolitane.

Totodată, poliţiştii de la transporturi vor acţiona pe trenurile de călători, în staţii şi triaje de cale ferată şi în aerogara Iaşi, pentru prevenirea incidentelor.

Stiri pe aceeasi tema

REZIDENTIAT 2017. Studentii medicinisti din Constanta se pot inscrie la rezidentiat. Acte necesare

Ioana Badulescu

Bilete de avion la pret redus oferite de compania aeriana Wizz Air

Ioana Badulescu

STENOGRAME. Cum il santaja Dan Diaconescu pe primarul comunei Zarand

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult