Bilantul de sambata al cazurilor de coronavirus in Romania. Record de pacienti la ATI
Breaking News

Restrictii in Bucuresti din 7 octombrie. Se inchid restaurantele (la interior), teatrele si cinematografele

Cresterea cazurilor de coronavirus aduce o serie de restrictii dure in Bucuresti, incepand cu 7 octombrie. Prefectura Capitalei a anuntat ca, de la aceasta data, se inchid restaurantele si cafenelele la interior, la fel si teatrele si cinematografele, iar concertele vor fi, de asemenea, interzise.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojocaru, a anuntat ca mai multe restrictii vor intra in vigoare de miercuri, 7 octombrie, in Bucuresti, in contextul cresterii numarului de cazuri de COVID-19 in Romania. El a precizat ca toate aceste masuri sunt valabile cel putin in urmatoarele sapte zile sau atata timp cat rata de incidenta se va mentine peste 1,5 la mie.

Deciziile anuntate de prefectul Capitalei au fost luate de Comitetul pentru Situatii de Urgenta din Bucuresti.

„Restaurantele si cafenelele se vor inchide in interior. Exceptie vor face doar hotelurile, care vor putea sa pastreze restaurantele deschise in interior pentru clienti. Se vor inchide si salile de spectacole si concerte. – Activitatile vor fi reluate in momentul in care rata incidentei cazurilor va scadea din nou sub 1,5”, a explicat acesta.

Ultima ora: Iasi – Mitropolia Moldovei si Bucovinei a decis ca racla cu moastele Sfintei Parascheva sa nu mai fie scoasa din…

Totodata, s-a mai stabilit ca masca va fi obligatorie pe o suprafata de 100 de metri in jurul scolilor, de la 7:45 la 21:15, pentru toate persoanele cu varste peste 5 ani.

„Primaria Bucuresti va fi obligata sa delimiteze zonele cum crede de cuviinta. Toate masurile vor intra in vigoare de miercuri si vor dura cel putin 7 zile. Angajatii din HORECA si industria de spectacole vor fi sprijiniti prin masuri ce vor fi adoptate prin OUG. Salile de jocuri de noroc NU se vor inchide in aceasta perioada”, a mai anuntat prefectul Capitalei.

Va prezentam mai jos principalele declaratii facute de Gh. Cojocaru:

– Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare, alcoolice si non-alcoolice, in unitatile de tip restaurante si cafenele, in interiorul cladirilor, nu este permisa in Bucuresti.

Se face o exceptie pentru unitatile de cazare, hotel, pensiune, unde este permisa servirea in interior numai pentru cei cazati.

  • Activitatea salilor de spectacole si concerte este interzisa – cand rata de imbolnavire va reveni sub 1,5 la mie vor fi reluate aceste activitati.
  • Prezenta persoanelor in jurul scolilor – s-a impus purtarea mastii de la copii peste 5 ani in intervalul orar 7.00-21.00. Revine obligatia Primariei Municipiului Bucuresti si a primariilor de sector sa delimiteze aceste zone – chiar si cu o simpla vopsea.
  • Intensificarea activitatilor de control in targuri, piete, transport in comun si apropierea unitatilor scolare – aici lumea nici gand sa poarte masca.
  • Angajatii afectati de restrangerea activitatii economice – HoReCa si spectacole – vor beneficia de masuri de sprijin.
  • In momentul in care rata de incidenta scade sub 1,5 la mie, CNSU se va reuni de indata si va dispune reluarea tuturor activitatilor.
  • Procesiunile religioase nu sunt interzise. S-a interzis pelerinajul.
  • Teatrele si cinematografele se vor inchide.

 

Articole asemănătoare

DECLARATIA 600, termen de depunere amanat pana la 1 martie 2018. Dragnea a cerut Ministerului de Finante sa elimine formularul

Ioana Badulescu

COVID-19 nu a ajuns chiar in toata lumea! Tari care nu au avut niciun caz de coronavirus

Lucy Ionesco

Noua Lege a Salarizarii 2017: Soldele personalului militar cresc cu 20%, sporul pentru un politist care lucreaza in strada poate ajunge la 70%

Ioana Badulescu