Restructurari la CFR Calatori. Numarul directorilor a fost redus la nivel central si s-au desfiintat mai multe posturi

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu mai 4, 2018 19:59

Restructurari la CFR Calatori. Numarul directorilor a fost redus la nivel central si s-au desfiintat mai multe posturi

Restructurari la CFR Calatori. Compania a anuntat, vineri, o serie de schimbari in organizare pentru eficientizarea activitatii si cresterea gradului de competitivitate pe piata.  Potrivit anuntului, CFR a redus numarul directorilor la nivel central de la 13 la 9, a desfiintat posturi precum consilieri si experti pentru informatii in afaceri, iar angajatii au fost redistribuiti in functie de pregatirea profesionala.  

“In urma acestor masuri, la fondul de salarii al CFR Calatori se face o economie de aproximativ 70 de mii de lei lunar”, se arata in document.

CFR Călători informează că începând cu data de 3 mai a.c. prin hotărârea Consiliului de Administrație al SNTFC CFR Călători SA, compania a fost reorganizată pentru eficientizarea activității și creșterea gradului de competitivitate pe piață.

În noua structură, numărul directorilor la nivel central a fost redus de la 13 la 9. Posturi precum consilieri și experți pentru informații în afaceri au fost desființate, iar angajații au fost redistribuiți în funcție de pregătirea profesională.

În urma acestor măsuri, la fondul de salarii al CFR Călători se face o economie de aproximativ 70 de mii de lei lunar”, precizeaza CFR Calatori in anunt.

CFR Călători opereaza zilnic 1.200 de trenuri cu mai puțin de 800 de vagoane, la jumătate față de acum 10 ani. Media de vârstă a parcului rulant este mai mare de 30 de ani. Numărul de vagoane exte cu aproximativ 30% mai mic decât minimul necesar pentru o funcționare normală.

Compania a anunțat pe 21 martie că are un nou director general, în persoana lui Leon Bărbulescu, care l-a înlocuit pe Iosif Szentes.

CFR Calatori estima, in martie, pierderi de 367,68 milioane lei pentru anul 2018. Anul trecut, in august, dupa ce Mihai Tudose, pe atunci premier, il certase pe ministrul Transporturilor Razvan Cuc, din cauza pierderilor CFR Calatori, compania a spus ca profitul, dupa primele 7 luni ale anului 2017, era de 64 de milioane de lei.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.