-2.9 C
România
25 octombrie 2021
Reteaua RCS & RDS din Bucuresti este pregatita pentru 5G: Cand telefoanele mobile vor fi disponibile, vom oferi clientilor nostri 5G
IT/Stiinta

Reteaua RCS & RDS din Bucuresti este pregatita pentru 5G: Cand telefoanele mobile vor fi disponibile, vom oferi clientilor nostri 5G

RCS&RDS, numărul patru pe piaţa locală telecom, a anunţat astăzi că reţeaua din Bucureşti este pregătită pentru 5G, cand telefoanele mobile vor fi disponibile, vom oferi clientilor nostri 5G. Standardizarea este gata, acum asteptam dupa standardul Stand Alone si dupa terminale, sustin reprezentantii RCS&RDS, care precizeaza ca in momentul in care telefoanele mobile vor fi disponibile, vor oferi clientilor reteaua 5G.

“Putem face tranziţia mai uşor de la 4G la 5 G, iar când telefoanele mobile vor fi disponibile vom oferi clienţilor noştri 5G”, au declarat oficialii operatorului. RCS&RDS a încheiat un contract cu Ericsson pentru a moderniza reţeaua şi pentru a fi pregătită de 5G. Implementarea sistemului radio Ericsson în Bucureşti a început din decembrie 2017.

“Standardizarea este gata, acum aştetăm după standardul Stand Alone şi după terminale”, a declarat Dragoş Mircea Rebegea, country manager Ericsson. Oficialul Ericsson a mai declarat că sunt încheiate înţelegeri cu 40 de operatori din lumea întreagă şi trei contracte comerciale. Este vorba de Korea Telekom, Swisscom şi Sprint/T-Mobile.

„Până în 2023, 20% din populaţia lumii va avea acoperire 5G. Acesta va avea un impact enorm în ceea ce priveşte experienţa utilizatorilor şi transformarea digitală a industriilor şi oraşelor”, a adăugat Rebegea.

RCS&RDS a testat viteza 5G de până la 10 Gbps, prin intermediul unei platforme prototip, precum şi latenţa semnalului, redusă la o zecime faţă de cea uzuală pentru tehnologia actuală 4G. Prin intermediul tehnologiei 5G, utilizatorii vor experimenta accesul la internet mobil de mare viteza chiar şi în zone aglomerate cum ar fi concerte şi festivaluri sau evenimente sportive, fără a fi afectaţi de limitări ale vitezelor, interferenţe sau instabilitatea semnalului. Download-ul filmelor la rezoluţie 4K va fi o chestiune de secunde, în timp ce transmisiunile TV în direct şi evenimentele sportive vor deveni adevărate experienţe vizuale imersive, virtuale, chiar şi pentru cei care nu vor participa personal, în viaţa reală.

Stiri pe aceeasi tema

Programatorii beneficiaza de scutirea de impozit pe veniturile din salarii

Delia Ion

Tehnologia ii ajuta pe parinti: Balansoarul electric pentru bebelusi Cangaroo Swing poate fi controlat de la distanta

Ioana Badulescu

Falcon Heavy a decolat cu succes de la Cape Canaveral. Starman si automobilul Tesla sunt in drum spre Marte

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult