RETETA CHIFTELUTE. Hotweek.ro va recomanda o reteta pe cat de interesanta, pe atat de gustoasa pentru cei care stiu sa aprecieze o mancare adevarata, din toate punctele de vedere.
RETETA CHIFTELUTE. Chiftelute de pui cu sos de rosii si busuioc suna delicios chiar si pentru cei care nu fac din servirea mesei cel mai important moment al unei zile.
RETETA CHIFTELUTE. Lista ingredientelor necesare gatirii acestui fel este una destul de consistenta astfel incat trebuie citita cu atentie si verificata corespunzator pentru a nu fi ratat niciun pas important.
INGREDIENTE
2 piepti de pui mari
2 linguri pesmet
5 catei de usturoi
2 cepe
1 lingura ulei palmier
piper
sare
1 ou mare
1 linguri lapte
3 rosii imense
2 linguri apa minerala
1 pahar de vin alb
1 canita de ketchup de casa
1 canita de apa
busioc uscat
busuioc verde proaspat
3 linguri ulei pentru uns tava
MOD DE PREPARARE
Carnea de pui trebuie spalata corespunzator si apoi taiata in bucatele care apoi sunt trecute prin masina de tocat impreuna cu ceapa si usturoiul.
Se adauga, oul, apa, uleiul, laptele, pesmetul, sare si piper dupa gust. Se formeaza chiftelutele.
Se unge tava cu ulei( cele 3 linguri) si se pun chiftelutele. Se coc pana la jumatate la cuptor apoi se pune sosul deasupra si se coc pana sunt gata. Cand mancarea este gata se pune busuioc verde proaspat tocat din belsug.
Sosul: se razuie rosiile pe razatoare se amesteca cu ketchup, busuioc uscat, apa, vin, sare piper dupa gust.
De regula garnitura la aceasta mancare este piureul de cartofi.