Dan Sova a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul CT Govora. Decizia este definitiva
Social

Retinerea si arestarea lui Dan Sova, la un pas de a fi puse in aplicare

Dan Sova este la un pas de a fi retinut si arestat, senatorul fiind acuzat de trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu in dosarele Rovinari si Turceni. Directia Generala Anticoruptie (DNA)  a solicitat procurorului general  sa trimita Parlamentului referatul care il priveste pe Dan Sova si prin care se cere incuviintarea retinerii si arestarii preventive a fostului ministru delegat pentru proiecte de infrastructura.

Potrivit procurorilor DNA, senatorul PSD Dan Sova este suspectat ca in perioada 2007-2009, a semnat mai multe contracte si acte aditionale incheiate intre Complexul Energetic Rovinari (CER) si Complexul Energetic Turceni (CET) pe de o parte si Casa de Avocatura „Sova şi Asociatii” pe de alta parte.

De asemenea, referatul mai contine si date despre documente false cu ajutorul carora Dan Sova incearca sa isi dovedeasca nevinovatia. Mai mult, potrivit procurorilor DNA, Dan Sova a dispus distrugerea hardurilor computerelor societatii de avocati la care este asociat, pentru a ascunde discutiile prin e-mail intre societatea de avocati si conducerile celor doua complexuri energetice Rovinari si Turceni.

Astfel, Dan Sova este acuzat de trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu. Fostul ministru al Transporturilor a declarat, vineri dimineata, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ca a fost la DNA pentru „chestiuni procedurale, au mai venit niste documente noi. Au primit niste documente, sunt niste chestiuni procedurale interne”, le-a spus Sova jurnalistilor, nefacand alte comentarii privind cererea DNA de retinere si arestare in cazul sau.

 

 

Articole asemănătoare

Proprietarii de animale afectate de pesta porcina africana primesc despagubiri

Ioana Badulescu

Adina Toader este propunerea Ministerului Justitiei pentru functia de procuror-sef al DNA. Florea este procuror la Parchetul Constanta

Ioana Badulescu

MAI a anuntat schimbarea din functie a sefului Jandarmeriei Romane, Catalin Ionut Sindile. In locul sau va fi numit seful Jandarmeriei Craiova, Constantin Florea

Ioana Badulescu