Reuters si New York Times: Regele Mihai este privit cu un mare respect de catre romani, care il vad in opozitie clara cu actuala clasa politica

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 17, 2017 19:33

Reuters si New York Times: Regele Mihai este privit cu un mare respect de catre romani, care il vad in opozitie clara cu actuala clasa politica

Reuters scrie intr-un comentariu preluat si de New York Times ca Reuters si New York Times Regele Mihai este privit cu un mare respect de catre romani, care il vad in opozitie clara cu actuala clasa politica, pe care oamenii o asociaza cu saracia si coruptia. Cele doua publicatii scriu ca mii de romani il plang pe fostul Rege Mihai, subliniind ca au umplut sambata strazile Bucurestiului, pe traseul cortegiului funerar, in ziua inmormantarii regale.

Cu toate ca restaurarea monarhiei nu este o tema actuala in Romania, totusi Regele Mihai este privit cu un mare respect de catre romani. Moartea Regelui Mihai vine intr-o perioada de diviziuni profunde in societatea romaneasca. Proteste masive de strada impotriva incercarilor social-democratilor, aflati la guvernare, de a slabi lupta impotriva coruptiei si statul de drept au avut loc pe intreg parcursul anului 2017, comenteaza Reuters.

Iti recomandam si: Guvernul statului Israel a transmis un mesaj impresionant la moartea Regelui Mihai, pe care il considera un prieten al poporului evreu

Presa internationala despre funeraliile Regelui Mihai: Romania ii spune ramas-bun monarhului. O personalitate importanta in perioade dificile din istorie

Ramas bun, Majestate! Regele Mihai a fost inmormantat in noua Catedrala din Curtea de Arges alaturi de Regina Ana

Regele Mihai I a avut parte de funeralii impresionante la Palatul Regal si la Patriarhia Romana

La inceputul acestei luni, social-democratii si-au folosit majoritatea solida din Parlament pentru a aproba o revizuire a legilor justitiei care ameninta sa puna sub control politic justitia din Romania, adauga Reuters.

Jurnalistii straini amintesc ca Regele Mihai, care a murit pe 5 decembrie la resedinta sa din Elvetia, era, pana la acea data, unul dintre ultimii sefi de stat din timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial inca in viata.

Nascut in anul 1921, Regele Mihai a fost de doua ori pe tronul Romaniei, a rupt alianta cu Germania nazista pentru a trece de partea aliatilor in Al Doilea Razboi Mondial si a fost, in cele din urma, fortat de comunisti sa abdice si sa plece in exil, dupa razboi.

Sambata, clopotele bisericilor din Bucuresti au batut indelung, iar romanii, multi dintre ei in lacrimi, au participat la procesiunea funerara, au adus flori albe, preferatele Regelui, si au scandat “Regele Mihai!” si “Jos comunismul!”, scrie Reuters.

La ceremonie au participat inclusiv fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, printul Charles al Marii Britanii, regele Carl Gustaf al Suediei si sotia sa, regina Silvia, amintesc jurnalistii straini.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.