Economie

Revolut permite deschiderea de conturi IBAN in lei si lucreaza la serviciul de acordare credite

Revolut a anuntat, joi, ca lanseaza serviciul de conturi IBAN in lei prin intermediul unei institutii bancare si lucreaza la serviciul de acordare credite. Conturile IBAN in lei vor putea deschise prin intermediul Libra Internet Bank. Acest serviciu le ofera angajatilor posibilitatea de a incasa salariile prin intermediul Revolut.

”A durat mult, dar IBAN-urile vor fi disponibile pana la finalul acestei saptamani. Ce inseamna asta? Pana acum IBAN-ul era deschis in alta tara, iar utilizatorii nu puteau sa isi incaseze salariile in lei. In momentul acesta contul de Revolut poate deveni contul lor principal. Avem 1,25 milioane utilizatori in Romania si avem potentialul de a atinge 5 milioane de utilizatori in urmatorii 3 ani”, a spus joi Irina Scarlat, Global Head of Growth la Revolut.

Reprezentantul Revolut a mai precizat ca utilizatorii isi vor putea incasa salariile in lei simplu usor si gratuit, clientii Revolut putand astfel opta pentru felul in care vor folosi contul. Irina Scarlat a facut referire si la gradul in care banii din Revolut sunt garantati.

”Ca institutie licentiata, Revolut nu poate re-investi acesti bani, spre deosebire de bancile traditionale, care ii re-investesc in diferite produse-credite s.a. Deci in acest moment nu suntem sub incidenta Fondului de Garantare. Am obtinut licenta bancara de la ECB si speram sa pasaportam aceasta licenta si in Romania, moment in care banii vor intra si sub incidenta Fondului de garantare. Acest lucru speram sa de produca pana la finalul acestui an.

Schimbarea va aparea in aplicatie, in momentul deschiderii ei. Va aparea un tab cu semnul de lei si un steag romanesc. Clientii Revolut vor putea astfel opta pentru felul in care vor folosi acel cont. Utilizatorii isi vor putea incasa salariile in lei simplu usor si gratuit. Pana acum cand isi alimentau contul de pe diferite carduri, emitentul cardului percepea comision”, a spus Irina Scarlat.

In privinta popririi contului de catre ANAF, Scarlat a explicat: „As dori sa fac o precizare: Revolut nu este o modalitate de a face evaziune. E un mit acela cum ca conturile Revolut nu pot fi restrictionate. La rubrica ”termeni si conditii”- acele pagini multe pe care nimeni nu le citeste- scrie clar ca utilizatorii se obliga sa respecte legislatia fiscala a statului in care se inregistreaza. Iar conformitatea este o prioritate pentru noi.

Irina Scarlat nu a dorit sa precizeze daca pana acum au fost primite solicitari din partea ANAF privind furnizarea de informatii despre detinatori de conturi Revolut.

Revolut interntioneaza sa ofere si servicii de creditare.

„Planuim sa diversificam gama de servicii oferite. Ne gandim sa acordam servicii de creditare pe piata din Romania. Va fi deocamdata pe zona de retail pentru ca nu oferim conturi de business inca. Pentru a putea decide ce sume putem acorda si la ce dobanzi, ne vom uita la istoricul de tranzactionare al utilizatorilor”, a mai precizat Irina Scarlat.

 

Stiri pe aceeasi tema

Jumatate de milion de romani primesc salarii de la firme germane, sustine ambasadorul Germaniei la Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul Finantelor: Firmele cu cifra de afaceri anuala de cel putin 220.000 de lei vor fi in continuare platitoare de TVA automat

Cristiana Petrariu Bota

Noua Lege a salarizarii are cel putin 10 variante. Ordonanta prevedea cresteri doar pentru cei din partea de jos a grilei de salarizare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult