2.2 C
România
26 noiembrie 2022
Life

REVOLUTIA BARBIE! Femeia cu forme, noul standard in materie de frumusete

Gata cu sabloanele in materie de frumusete. Revolutia impotriva trupurilor extrem de slabe incepe cu Papusa Barbie, care aduce in acest an o noutate si in acelasi timp un nou standard in materie de frumusete: femeia cu forme. Asadar incepem sa parasim sabloanele in care femeia a fost fortata sa intre decenii intregi, dar vom afla mai multe in cele ce urmeaza de la un specialist in dezvoltare personala si feminitate.

Din 2016, cea mai cunoscuta papusa din lume, Barbie, apare in trei alte versiuni: Barbie inalta, Barbie mignona si Barbie cu … “forme”. Lansarea noilor modele a captat atentia presei internationale, care a comentat ca Barbie – cu o istorie de 57 de ani – incepe sa devina o femeie “adevarata”, in contextul criticilor aduse, de-a lungul anilor, proportiilor „imposibile” ale celebrei papusi.

Oana Stoianovici, coach si specialist in dezvoltare personala si feminitate, crede ca presiunea publica in crestere pentru schimbarea viziunii asupra frumusetii feminine determina companiile ca, in cele din urma, sa-si racordeze “filosofia” la tendinte.

“Societatea actuala a inceput sa paraseasca sabloanele in care a fortat femeia sa intre, iar companiile incep sa serveasca nevoia femeii de a fi reprezentata autentic. Traim din ce in ce mai mult nevoia de fi recunoscuti si apreciati pentru unicitatea noastra. Frumusetea nu este un standard, ea se naste in ochii celui care o cauta, mai degraba decat o judeca”, declara Oana Stoianovici, intr-un comunicat transmis de Plus Communication.

In opinia specialistului, papusa Barbie este, de fapt, un reper pentru multe fetite in devenirea lor ca femei, ceea ce poate afecta stima lor de sine. De aceea, este important ca mesajul pe care il oferim copiilor, in diverse contexte, sa puna accent pe valoarea unicitatii care deriva din diversitate.

“Culoarea, forma si orice expresie derivata din acestea sunt acceptate ca noi standarde de frumos, asa cum sunt femeile in realitate. Ne intoarcem la normal si firesc. O femeie straluceste atunci cand are grija de ea si aloca timp pentru sufletul ei. Devine, astfel, mult mai linistita si echilibrata, ceea ce se reflecta in relatiile mai armonioase cu cei din jur. Prin noua abordare, Barbie poate contribui la aceasta mare revolutie care inseamna ca noi, ca femei, sa nu ne mai raportam la standarde, ci sa ne acceptam si sa avem o mai mare incredere in noi insine, asa cum suntem”, declara specialistul.

Conferinta despre accesul la frumusetea si resursele interioare

In data de 12 martie 2016, Oana Stoianovici va sustine, la Bucuresti, o conferinta pe teme de dezvoltare personala a femeii, cu titlul „O zi de femininitate”. Participantele vor descoperi cum femeia poate avea grija de ea insasi, reusind, in acelasi timp, sa gaseasca echilibrul in indeplinirea diverselor roluri in familie si in societate. Mai multe detalii pe www.thefeminine.eu si www.facebook.com/oanastoainovici.ro

Coach cu experienta de peste 11 ani si specialist in feminitate, Oana Stoianovici a interactionat cu peste 2000 de femei in ultimii ani. In activitatea ei, specialistul le sprijina pe femei sa-si atinga potentialul lor cel mai inalt.

Related posts

Festivalul International George Enescu s-a deschis oficial si va fi transmis in exclusivitate de TVR

Lucy Ionesco

Parlamentul European a votat pentru renuntarea la ora de vara. Cand se face ultima ajustare a ceasurilor

Lucy Ionesco

MPFM 31 OCTOMBRIE 2013. Trei cupluri consacrate puse la grea incercare

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult