8.1 C
România
27 septembrie 2021
Revolutia de la Timisoara, in memoriam eroilor! Programul manifestarilor dedicate evenimentelor din decembrie 1989
Stiri locale

Revolutia de la Timisoara, in memoriam eroilor! Programul manifestarilor dedicate evenimentelor din decembrie 1989

Manifestarile dedicate celor 31 de ani de la Revolutia de la Timisoara se va desfasura, in acest an, sub deviza „Demnitate, Democratie, Determinare” si va include explozitii, slujbe de pomenire, depuneri de coroane, momente de reculegere in memoria eroilor martiri.

Primaria Timisoara a facut public, vineri, programul manifestarilor dedicate celor 31 de ani de la Revolutia Romana care a izbucnit la Timisoara in Decembrie 1989.

Astfel, in 16 decembrie, la ora 11.30, va avea loc o sedinta festiva a Consiliului Local Timisoara, insa fara accesul publicului. De la ora 12.00 va fi deschisa expozitia de arta „Remember 89: Momente, Oameni, Fapte – 31 de ani de la declansarea Revolutiei Romane din Decembrie 1989 la Timisoara”, la Centrul Multifuctional Bastion.

La ora 13.00 va avea loc lansarea cartii „1989 pe intelesul tuturor”, autor Adrian Kali. Evenimentul va avea loc la Centrul Multifuctional Bastion, insa fara accesul publicului. De la ora 18.00 este programat un moment de reculegere si aprindere a „Candelelor Nemuririi” in Piata Victoriei.

Data de 17 decembrie este declarata zi de doliu. La ora 10:00, la Catedrala Mitropolitana va avea loc Slujba de pomenire a eroilor martiri si sepunere de coroane de flori. La ora 10.30 la Monumentul Crucificarii din Piata Victoriei se vor depune, de asemenea, coroane de flori, iar la ora 14:00, la Cimitirul Eroilor va fi slujba de pomenire a eroilor martiri, depunere de coroane si parastas.

In 18 decembrie, la ora 18:00, la Catedrala Mitropolitana vor fi depuneri de candele.

In 20 decembrie, la ora 12.00 va fi declansata sirena antiaeriana pentru a marca dobandirea de catre Timisoara a statutului de oras liber de comunism. La ora 15.00 este programata deschiderea expozitiei „31 de ani de la Revolutia Romana” la Bastion Theresia, iar de la 17.00 va fi lansarea blogului „Revolutia de la Timisoara – dupa 30 ani” si a cartilor editate „Timisoara – 30 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989”, editia II-a revazuta si adaugita, coordonatori: Marcel Tolcea si Bercia Valer “Introducerea in manualele de istorie a unui capitol care sa trateze Revolutia Romana in complexitatea ei”, Societatea Timisoara, coordonator: Bercia Valer si Regea Catalin. Toate acestea vor avea loc fara accesul publicului.

In 21 decembrie, de la ora 13.00, va avea loc expozitia simpozion in memoria eroilor din Revolutia Romana din Decembrie 1989 si lansarea cartii – album “Intalnirea cu ingerul” la Bastion Theresia.

In 22 decembrie va avea loc pomenirea eroilor martiri ai Revolutiei Romane in toate bisericile din Episcopia Timisoarei.

Stiri pe aceeasi tema

Scoala ECO din Timisoara, un concept de succes! Ce metode folosesc profesorii, majoritatea cu grad didactic I, pentru pregatirea micutilor

Cristiana Petrariu Bota

APIA propune o taxa de poluare, o taxa de congestie si crearea unui Fond pentru Aer Curat

Cristiana Petrariu Bota

Adrian Ciocan, fost hockeist, a murit intr-un accident stupid. VIDEO

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult