FMI
Economie

Reza Baqir este noul sef al misiunii FMI pentru Romania

Reza Baqir este noul sef al misiunii FMI pentru Romania, inlocuind-o pe Andreea Schaechter, al carei mandat s-a incheiat dupa doi ani si jumatate. Reza Baqir va efectua o vizita la Bucuresti in perioada 12-15 ianuarie pentru a fi prezentat autoritatilor, informeaza biroul local al Fondului Monetar International (FMI).

Reza Baqir este cetatean pakistanez si, inainte de a se alatura Departamentului pentru Europa al FMI, a ocupat pozitia de sef al Diviziei Datorii in cadrul Departamentului Strategii, Politici si Analize, timp de patru ani.

Reza Baqir a contribuit la conturarea politicilor fiscale si de indatorare in perioadele de criza care au afectat tari precum Cipru, Gana, Grecia, Jamaica, Portugalia, Ucraina si altele.

„Domnul Reza Baqir a fost numit noul sef al misiunii pentru Romania si va vizita Bucurestiul in perioada 12-15 ianuarie pentru a fi prezentat autoritatilor. El a inlocuit-o pe Andrea Schaechter, care si-a finalizat mandatul, dupa doi ani si jumatate, in conformitate cu politicile obisnuite de rotatie a carierei”, a declarat luni, intr-un comunicat, Guillermo Tolosa, reprezentantul rezident al FMI pentru Romania si Bulgaria.

Reza Baqir lucreaza la Fondul Monetar International din anul 2000, avand functia de sef al diviziei Politica datoriei.

De asemenea, el a reprezentat FMI la intalnirile Clubului de la Paris timp de cativa ani. Anterior, Reza Baqir a activat in cadrul Bancii Mondiale, in Institutul de Tehnologie din Massachusetts, dar si in cadrul Union Bank of Switzerland.

Noul sef al misiunii FMI in Romania are un doctorat in economie obtinut la University of California at Berkeley si a absolvit Harvard University, se mai arata in informarea FMI.

Andrea Schaechter a fost sefa misiunii pentru Romania, Ucraina si Kosovo din iunie 2013. Ea l-a inlocuit la acea vreme pe Erik de Vrijer, care preluase conducerea misiunilor FMI in Romania de la Jeffrey Franks in vara anului 2012.

Ultima vizita efectuata de Andrea Schaechter la Bucuresti a fost in perioada 13-21 octombrie, inainte de schimbarea Guvernului Ponta, discutiile de la acel moment vizand bugetul pentru anul 2016, nerealizarile din programul de asistenta cu caracter preventiv, care a expirat in septembrie 2015, fara o evaluare finala favorabila.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Stiri pe aceeasi tema

Firmele cu datorii la stat vor scapa de penalitati. Conditia: Pana la 31 martie 2016 sa achite datoria de baza

Cristiana Petrariu Bota

Salariul minim din Romania ar putea creste cu 7%. De asemenea, salariile din invatamant vor fi majorate de la 1 ianuarie 2020

Cristiana Petrariu Bota

ANAF vinde masini si apartamente executate silit la Iasi, Cluj si Timisoara. Detalii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult