REZIDENTIAT 2017. Absolventii facultatilor de Medicina, Medicina Dentara si Farmacie sustin examenul de intrare in rezidentiat
Social

REZIDENTIAT 2016. Anunt privind bibliografia pentru rezidentiat- Ministerul Sanatatii

Ministerul Sanatatii a anuntat, vineri dupa-amiaza, ca bibliografia pentru examenul de rezidentiat din 2016 ramane cea stabilita in vara anului 2015. De asemenea, metodologia examenului de Rezidentiat din toamna lui 2016 va fi anuntata dupa noi consultari intre reprezentantii Ministerului Sanatatii si federatiile studentesti de profil.

„Bibliografia utilizata pentru aceasta sesiune de examene va fi alcatuita din «Compendiul de specialitati medico-chirurgicale» elaborat de un colectiv multidisciplinar format din cadre didactice de la toate universitatile de medicina si farmacie, sub coordonarea prof.dr. Victor Stoica si prof.dr. Viorel Scripcaru”, potrivit unui comunicat transmis presei de Ministerul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii a mai anuntat ca a decis ca organizarea sesiunii examenului de rezidentiat din toamna anului 2016 sa se desfasoare, de asemenea, la nivel national si bazat pe subiecte unice.

Va prezentam mai jos anuntul facut de Ministerul Sanatatii privind organizarea unei sesiuni extraordinare a concursului de rezidentiat si precizari privind sesiunea din toamna anului 2016 a examenului de rezidentiat.

Din dorinta de a identifica modalitati si solutii pentru asigurarea locurilor de specializare de care sa beneficieze un numar cat mai mare de absolventi ai universitatilor de medicina, Ministerul Sanatatii a organizat consultari cu reprezentantii federatiilor studentesti, cu reprezentanti ai absolventilor din anii precedenti precum si cu reprezentanti ai universitatilor de medicina din intreaga tara.

In urma acestor consultari reprezentantii Ministerului Sanatatii au decis ca solutia optima consta in organizarea unei sesiuni extraordinare a examenului de rezindentiat in primavara anului 2016, pentru locurile ramase vacante in tara.

Citeste si: REZIDENTIAT 2016. Protest al medicilor rezidenti care au promovat examenul si nu au primit un loc de munca

Aceasta sesiune va fi organizata la nivel national, va include subiecte unice de examen, in baza bibliografiei utilizate pentru sesiunea din toamna anului trecut.

Ministerul Sanatatii va anunta in scurt timp data si modul de organizare a acestei sesiuni extraordinare.

Totodata, in urma consultarilor desfasurate in ultima perioada, Ministerul Sanatatii a decis ca organizarea sesiunii examenului de rezidentiat din toamna anului 2016 sa se desfasoare, de asemenea, la nivel national si bazat pe subiecte unice. Bibiliografia utilizata pentru aceasta sesiune de examene va fi alcatuita din “Compendiul de specialitati medico-chirurgicale” elaborat de un colectiv multidisciplinar format din cadre didactice de la toate universitatile de medicina si farmacie, sub coordonarea prof.dr.Victor Stoica si prof.dr.Viorel Scripcaru.

Metodologia examenului de rezidentiat, sesiunea 2016, va fi anuntata dupa noi consultari ale reprezentantilor Ministerului Sanatatii cu federatiile studentesti de profil.

Related posts

Rezidentii in medicina, medicina dentara si farmacie isi pot alege repartizarea in orice spital din Romania

Lucy Ionesco

Ministrul Justitiei a anuntat ca va publica dosarul de candidatura al procurorului general Augustin Lazar

Ioana Badulescu

Prof. Dr. Dan Olteanu, fondatorul scolii moderne de Medicina Interna, a decedat

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult