REZIDENTIAT 2017. Sunt 3565 locuri si posturi pentru medicina, 258 locuri pentru medicina dentara si 136 locuri si posturi pentru farmacie
Social

REZIDENTIAT 2016. Locuri si posturi la UMF Iasi pentru concursul de Rezidentiat

REZIDENTIAT 2016. Ministerul Sănătatii a publicat, recent, numărul de locuri și posturi pentru concursul de Rezidențiat din 20 noiembrie 2016. Mai jos vă prezentăm locurile și posturile disponibile la Universitatea de Medicina și Farmacie (UMF) Grigore T. Popa din Iași, potrivit datelor anunțate de Biroul de Presă al instituției. 

Astfel, la UMF Iași sunt disponibile 515 locuri și posturi în domeniul Medicină (386 locuri și 129 posturi), 49 locuri pentru Medicină Dentară și 35 de locuri și posturi pentru Farmacie (32 locuri și 3 posturi). Conform metodologiei publicate de Ministerul Sănătății, înscrierea candidaților va avea loc în perioada 14 octombrie – 28 octombrie (ora 14.00) la sediile Direcțiilor de Sănătate Publică județene și a Municipiului București.

REZIDENTIAT 2016. Pentru Domeniul medicină dentară și Domeniul farmacie – tematica și bibliografia sunt identice cu cele din sesiunea 15.11.2015. Atentie, insa, pentru Domeniul medicină – tematica și bibliografia sunt modificate față de sesiunea 15.11.2015.

Toate informatiile despre concursul de Rezidențiat 2016 le puteti afla aici

REZIDENTIAT 2016. Listele cu candidații admiși în concursul de Rezidentiat 2016, pe centre universitare și domenii, se afișează la data de 7 noiembrie 2016. Concursul de Rezidentiat 2016 se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcţie de domeniu.

Pentru sesiunea 2016 a examenului de Rezidențiat din data de 20 noiembrie, Ministerul Sănătății a majorat numărul de locuri/posturi, pentru absolvenții de medicină generală, medicină dentară și farmacie. Concursul se desfăşoară în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

O altă noutate pentru acest an este introducerea unor specialitati noi – cardiologie pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie și hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică și microbiologie clinică.

Înscrierile pentru concursul de Rezidentiat 2016 se fac prin direcțiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu rețea sanitară proprie, în perioada 14-28 octombrie 2016, inclusiv.

Toate detaliile despre concursul de Rezidentiat de la Iasi le puteti afla pe site-ul UMF Iasi.

Iti recomandam si: REZIDENTIAT 2016. Examenul de Rezidentiat din 20 noiembrie 2016, cu subiecte unice si clasificare unica pe loc si post

Articole asemănătoare

MAI angajeaza medici si farmacisti. Conditii de inscriere, documente necesare si calendarul desfasurarii concursului

Delia Ion

Programul Prima Casa se afla in analiza Guvernului. Proiectul PSD „O familie, o casa” este neinteresant pentru liberali

Lucy Ionesco

Proiectul de lege prin care va fi posibila confiscarea extinsa a averilor, elaborat de Ministerul Justitiei

Ioana Badulescu