REZULTATE REZIDENTIAT 2018. REZULTATE UMF CAROL DAVILA BUCURESTI. Concursul de rezidentiat, sustinut la Bucuresti, Cluj, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara
Social

REZIDENTIAT 2016. Metodologia pentru examenul de Rezidentiat 2016. Inscriere, desfasurare examen, ocupare locuri si posturi

REZIDENTIAT 2016. Ministerul Sănătății a publicat metodologia pentru concursul de Rezidentiat 2016. Astfel, pentru sesiunea 2016 a concursului de rezidențiat din data de 20 noiembrie, Ministerul Sănătății a majorat numărul de locuri/posturi, pentru absolvenții de medicină generală, medicină dentară și farmacie. Concursul se desfăşoară în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

REZIDENTIAT 2016. Listele cu candidații admiși în concursul de Rezidentiat 2016, pe centre universitare și domenii, se afișează la data de 7 noiembrie 2016. Concursul de Rezidentiat 2016 se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcţie de domeniu.

Pentru sesiunea 2016 a examenului de Rezidențiat din data de 20 noiembrie, Ministerul Sănătății a majorat numărul de locuri/posturi, pentru absolvenții de medicină generală, medicină dentară și farmacie. Concursul se desfăşoară în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Iti recomandam si: REZIDENTIAT 2016. Examenul de Rezidentiat din 20 noiembrie 2016, cu subiecte unice si clasificare unica pe loc si post

O altă noutate pentru acest an este introducerea unor specialitati noi – cardiologie pediatrică, gastro-enterologie pediatrică, nefrologie pediatrică, oncologie și hematologie pediatrică, pneumologie pediatrică și microbiologie clinică.

REZIDENTIAT 2016. Înscrierea candidaților

Înscrierile pentru concursul de Rezidentiat 2016 se fac prin direcțiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu rețea sanitară proprie, în perioada 14-28 octombrie 2016, inclusiv. Programul de depunere a dosarelor va fi următorul: pentru zilele de luni până joi orele 9,00-15,00, respectiv 9,00-14,00 pentru zilele de vineri. Direcțiile de sănătate publică, respectiv ministerele cu rețea sanitară proprie își vor adapta numărul punctelor de depunere a dosarelor în funcție de afluxul de candidați. Ministerul Sănătății recomandă candidaților să nu aștepte până în ultima zi înscrierea la concurs.

Documentele pe care trebuie să le conțină dosarul de înscriere a candidatului se găsesc la adresa rezidentiat.ms.ro. Listele cu candidații admiși în concurs, pe centre universitare și domenii, se afișează pe site-ul rezidentiat.ms.ro la data de 7 noiembrie 2016.

REZIDENTIAT 2016. Desfășurarea concursului

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcţie de domeniu.

Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

REZIDENTIAT 2016. Ocuparea posturilor și locurilor

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

Examenul de medic specialist din Bucuresti, cu probleme. Candidatii din 11 comisii de examen au fost arondati gresit

Alegerea locurilor/posturilor în specialitate se face la o dată stabilită ulterior, prin teleconferință, pe baza punctajului și a clasificărilor, la o dată stabilită de comun acord între Ministerul Sănătății și universitățile de medicină și farmacie, în intervalul orar 9,00 – 21,00.

Candidații se vor putea prezenta pentru alegerea locului/postului în unul din centrele universitare: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș sau Timișoara. Dacă repartiția nu se finalizează în prima zi, va continua în ziua următoare, în același interval orar, iar locurile și posturile rămase disponibile se vor afișa pe pagina de internet la sfârșitul primei zile de repartiție.

Candidații sau împuterniciții acestora care nu sunt prezenți la data, ora și locul fixate pentru alegerea postului ori a locului în specialitate și a centrului de pregătire pierd drepturile conferite de concurs

Clasificarea pe domenii rezultă prin unificarea electronică a rezultatelor din toate centrele universitare în care s-a desfășurat concursul, stabilite în urma aplicării grilei corecte rămase definitivă. Clasificarea este națională și se face pentru fiecare domeniu pentru a fost organizat concursul.

Locurile și posturile rămase neocupate în urma finalizării alegerilor vor putea fi ocupate numai printr-un alt concurs de rezidențiat.

Stiri pe aceeasi tema

Fost fotograf de razboi, despre atentatele din Franta: Era de neimaginat, ne-am tarat zeci de metri

Cristiana Petrariu Bota

Kovesi la Pro TV, despre Panama Papers: Se pot confisca banii obtinuti ilegal, chiar daca nu sunt pe teritoriul Romaniei

Bogdan

Dan Adamescu a murit la varsta de 68 de ani, cauza probabila este septicemia

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult