REZIDENTIAT 2020. MS organizeaza in septembrie-octombrie 2020 o sesiune de schimbare a centrelor de pregatire pentru rezidenti
Examene

REZIDENTIAT 2017. Anunt important de la Ministerul Sanatatii pentru medicii rezidenti

REZIDENTIAT 2017. Ministerul Sanatatii informeaza, intr-un comunicat de presa, ca va organiza in perioada februarie-martie 2017, prima sesiune de schimbare a centrelor de pregatire pentru rezidenti din 2017. Afisarea solicitarilor aprobate se va face pe site-ul Ministerului Sanatatii la data de 16 martie 2017,iar incadrarea in noile centre de pregatire se va face incepand cu luna aprilie 2017. Detalii aflati in cele ce urmeaza.

Potrivit prevederilor art.20, alin.(2) din Ordinul Comun MSP si MECTS nr.1141/1386/2007 privind modul de efectuare a pregatirii prin rezidentiat in specialitatile prevazute de Nomenclatorul specialitatilor medicale, medicodentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala, cu modificarile si completarile ulterioare, in vederea schimbarii centrului de pregatire, rezidentii interesati vor prezenta avizele conducerii universitatilor de medicina si farmacie din centrele implicate, avizul directiei de sanatate publica si al unui coordonator de program, respectiv director de program in specialitatea in care sunt confirmati, din centrul universitar in care urmeaza sa se pregateasca.

Vezi si: UMF Iasi organizeaza simularea concursului de admitere 2017

O studenta de la UMF Iasi i-a spus lui Iohannis ca nu sunt suficiente posturi pentru absolventi. Ce a spus presedintele

ADMITERE UMF IASI 2017. Metodologia privind concursul de admitere 2017 pentru cei care doresc sa devina medici, dentisti sau farmacisti

Ana Maria Dogaru, studenta in anul 6 la UMF Iasi, a castigat premiul Erasmus oferit de Liga Studentilor din Strainatate

Astfel, depunerea cererilor se va face la directiile de sanatate publica din centrele universitare in care se solicita continuarea pregatirii in perioada 20 februarie – 3 martie 2017, inclusiv. Pentru aceasta sesiune de schimbare a centrelor de pregatire au fost stabilite urmatoarele criterii pe baza carora se vor analiza aceste solicitari: anul de rezidentiat (VI, VI…I); unic sustinator al copilului minor; sot/sotie cu loc de cunca in centrul universitar solicitat si avand in ingrijire copii; sot/sotie cu loc de munca in centrul universitar solicitat; locuinta in centrul universitar solicitat; parinti bolnavi sau alte persoane in intretinere in centrul universitar solicitat.

Daca numarul solicitarilor depaseste numarul de locuri anuntat, cei in cauza pot beneficia de detasari pentru module de pregatire pentru care capacitatea de pregatire nu este depasita.

In vederea schimbarii centrului de pregatire, rezidentii interesati vor prezenta avizele conducerii universitatilor de medicina si farmacie din centrele implicate, avizul directiei de sanatate publica si al unui coordonator de program, respective director de program in specialitatea in care sunt confirmati.

Rezidentii in medicina de familie vor prezenta numai avizul directiilor de sanatate publica si al coordonatorilor de program, de plecare si de primire.

Rezidentii pe post vor prezenta si avizul unitatii sanitare cu care au incheiat contract individual de munca pe
durata nedeterminata.

Toti solicitantii vor prezenta acte justificative privind motivele cererii.

Afisarea solicitarilor aprobate se va face pe site-ul Ministerului Sanatatii la data de 16 martie 2017. Incadrarea in noile centre de pregatire se va face incepand cu luna aprilie 2017.

Stiri pe aceeasi tema

Liga Studentilor de la Filosofie Iasi (LSFI) organizeaza dezbaterea cu tema „Angajat sau Antreprenor?”

Cristiana Petrariu Bota

Inscriere in clasa I in anul scolar 2014-2015. Calendar inscriere in invatamantul primar

Cristiana Petrariu Bota

Universitatea de Medicina din Iasi ar fi discriminat studentii de cult adventist dupa ce ar fi programat examene sambata. Conflictul a ajuns la Inalta Curte

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult